4- meiconcert Wageningen vanuit Junushoff

4- meiconcert Wageningen vanuit JunushoffOp 4 mei vanaf 18:45 zendt RTV Rijnstreek TV een herdenkingsprogramma uit met o.a. kranslegging, Last Post en twee minuten stilte. Daarna wordt het 4/mei concert door Niki Jacobs en haar band uitgezonden dat eerder is opgenomen in theater Junushoff.

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied.

Het concert vanuit Junushoff met onder anderen de Mauthausen Cyclus, is op video opgenomen en wordt op 4 mei op de lokale omroep RTV Rijnstreek uitgezonden als onderdeel van het herdenkingsprogramma.
In de jaren zestig zette Mikis Theodorakis teksten van Iakovos Kambanellis op muziek. De teksten waren afkomstig uit Kambanellis’ memoires aan zijn gevangenschap in het concentratiekamp Mauthausen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ontroerende en klassiek geworden liederen worden in Junushoff in het jiddisch gezongen door Niki Jacobs.

Uitzending op RTV Rijnstreek van 20;07 / 21:07.

RTV Rijnstreek is te vinden op
Ziggo: Horizon / mediabox: kanaal 36
CI+: kanaal 330

KPN / Telfort / XS4ALL:
kanaal 1378 van KPN, Telfort, XS4ALL

T-Mobile thuis:
Kanaal 793

SLUIT
SLUIT