A TRIBUTE TO TOMMY DORSEY FEAT. BART VAN LIER

A TRIBUTE TO TOMMY DORSEY FEAT. BART VAN LIERDe concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Zo ook voor Tommy Dorsey, trombonist en exponent van de ‘Swing Area’, de tijd dat bigband jazz nog in de top-40 te horen was. Tommy Dorsey was een van de bekendste Big Band leiders van zijn tijd en en bekend van zijn herkenningnummer ‘I’m getting Sentimental over You’. Tommy Dorsey werd ook wel de ‘Sentimental Gentleman of Swing’ genoemd door zijn fluweelzachte toon.

Bart van Lier wordt eveneens geroemd wordt om zijn prachtige toon is trombonist Bart van Lier. Een muzikant die een verbluffende techniek – die hij dagelijks op peil houdt – combineert met een grote hang naar avontuur. En een musicus die zo’n schat aan ervaring en speelplezier inzet is de ideale gast voor een avontuurlijk tribute aan Tommy Dorsey.

Geniet van een verrassend tribute aan Tommy Dorsey, waarbij zijn grote hit ‘I’m getting Sentimental over You’ zeker niet zal ontbreken.

Genoeg te genieten voor de liefhebbers van jazz en wereldmuziek en kunt u niet naar het concert komen, luistert en kijkt u dan mee via de 360 graden streaming die wij aanbieden.

KOOP TICKETS

€ 7,50 360’ STREAMING

Bezetting:

Bart van Lier (trombone), Frans Jan van der Hoeven (bass), Roberto Pistolesi (drums), Edgar van Asselt (piano)

Praktische informatie
De concerten beginnen om 16.00. U krijgt uiterlijk een half uur voor het concert de link toegestuurd.

in samenwerking met Huis Kernhem. www.huiskernhem.nl

SLUIT
SLUIT