Aquarel- en schildercursussen voor volwassenen

Aquarel- en schildercursussen voor volwassenenBij Het Gelders Palet aan de Kamerlingh Onnesstraat 1 starten dit najaar weer verschillende cursussen. In het atelier kan voldoende afstand gehouden worden en er is een goede ventilatie.
De cursus aquareltechnieken en kleurgebruik op dinsdagavond 1, 8, 15 en 22 september is een prima basiscursus. In 4 lessen gaat docent Ria Klompmaker veel voordoen en uitleg geven over o.a. het mengen van kleuren, het gebruik van de diverse soorten aquarelpapier en kwasttechnieken. Er zijn oneindig veel mogelijkheden met aquarel, die tot verrassende resultaten kunnen leiden. In de cursus worden allerlei technieken uitgeprobeerd. Kosten: € 50 voor niet leden, en € 20 voor leden van Het Gelders Palet.
In de tweewekelijkse cursus acrylschilderen die op donderdagochtend 10 september start, staat het schilderen van het landschap rond Wageningen centraal. Wageningen heeft een mooie en diverse omgeving. Iedereen kan zijn onderwerp kiezen en schildert aan de hand van eigen of verstrekte foto’s. Gewerkt wordt met acrylverf op doek onder begeleiding van Henk Voorbij. In het atelier zijn (tafel)ezels aanwezig. Kosten voor 7 lessen: € 87,50 voor niet leden, en € 35 voor leden van Het Gelders Palet.
De workshop “Vrijheid van meningsuiting” sluit aan bij het jaarthema 75 Jaar Vrede & Vrijheid. Er wordt gewerkt vanuit een stilleven of vanuit een eigen idee. Docent Frida Stad begeleidt in het vinden van een goede compositie en in de uitwerking ervan. Cursisten tekenen of schilderen met eigen materiaal naar keuze, bijvoorbeeld potlood, houtskool, krijt, acrylverf of aquarelverf. Er zijn 3 lessen op donderdagochtend: 17 september en 1, 15 oktober 2020. Kosten: € 37,50 voor niet leden, en € 15 voor leden van Het Gelders Palet.

Een overzicht van de cursussen met meer infomatie staat op de site Hetgelderspalet.nl/cursussen/. Opgeven kan tot uiterlijk 30 augustus met een mail naar hetgelderspalet@gmail.com, of via de website.

SLUIT
SLUIT