Behoud Cultuurmakelaar !!!

Digitale Handtekeningaktie ‘Behoud Cultuurmakelaar’

Wageningen heeft de afgelopen 2 jaar een cultuurmakelaar gehad in de persoon van Monique Lenselink. Zij heeft de functie de afgelopen twee jaar vorm en inhoud gegeven, maar is onlangs veranderd van baan. Hiermee staat ook de functie van cultuurmakelaar in Wageningen op de tocht.
De cultuurmakelaar in het kort:

Spin in het Web

– koppelen cultuurmakers onderling
– koppelen cultuurmakers aan: overheden, bedrijven, kunst- en cultuur instellingen, festivals en markten, WUR, scholen.

Randvoorwaarden scheppen voor cultuur

– zorg dragen voor ruimtes voor kunstenaars en culturele instanties
– aanspreekpunt voor vergunningen
– de weg wijzen naar fondsen, sponsors en subsidiegevers en ondersteunen bij aanvragen van geld.

Promotor

-Wageningen kan nog meer een regiofunctie vervullen met zijn uitzonderlijke cultuurdichtheid. De cultuurmakelaar legt connecties naar de (WERV) regio, Gelderland, Nederland. Hij/zij is Ambassadeur van Wageningen.

De cultuurmakelaar draagt bij aan een stad met karakter en uitstraling. Door een goede interactie tussen cultuur, kenniscentra en bedrijven ontstaat een fijne stad om in te wonen en werken. Daarom willen we ons inzetten voor behoud van de functie.

Door het ondertekenen van deze actie [vul hieronder je naam en e-mailadres in, en klik op verzend] vraag je de Gemeenteraad en het College van B&W van Wageningen om de functie cultuurmakelaar te behouden.

…. Honderd handtekeningen van mensen uit de kunst- en culturele sector in Wageningen zijn op 2 oktober aan de gemeente Wageningen aangeboden.
Bedankt voor jullie steun!

Wim de Vos
Remco de Kluizenaar
Erik Woltmeijer

1 gedachte over “Behoud Cultuurmakelaar !!!”

 1. Na GroenLinks spreekt ook De Stadspartij zich uit!

  ‘Snelle invulling vacature cultuurmakelaar’
  dinsdag 21 augustus 2007
  WAGENINGEN – De Stadspartij wil dat de functie van cultuurmakelaar snel ingevuld wordt. ‘Wageningen is een bruisende stad en het culturele centrum van de regio.

  ‘In de afgelopen 2 jaar heeft Monique Lenselink laten zien dat de functie van cultuurmakelaar een waardevolle stimulans geeft aan de cultuur beleving in Wageningen. Veel culturele organisaties en / of initiatieven hebben op de ondersteuning van de cultuurmakelaar kunnen rekenen’, vinden de socialisten.

  De Stadspartij wil een breed, gevarieerd cultuuraanbod dat uitnodigt om actief te participeren in kunst en cultuur. Aangezien zowel de gemeente als geheel als de afzonderlijke organisaties belang hebben bij een planmatige aanpak van de cultuurpromotie heeft de gemeenteraad besloten om daarin te willen faciliteren en regisseren. De gemeenteraad heeft daarom geld vrijgemaakt voor het realiseren van de functie cultuurmakelaar.

  De functie cultuurmakelaar is ingesteld tot en met september 2008. Het was de bedoeling om in april 2008 te evalueren. Aan de hand van de opdrachtomschrijving, de deelevaluaties, de bereikte resultaten en effecten en een evaluatie/tevredenheidonderzoek in het culturele veld van Wageningen word dan een voorstel gedaan voor continuering of stopzetting. Dit betekent echter volgens de Stadspartij niet dat het college het vertrek van Monique Lenselink kan/ mag aangrijpen om de functie cultuurmakelaar voorlopig maar niet in te vullen

Reacties zijn gesloten.

SLUIT
SLUIT