Bijzondere kerstvoorstelling in Arboretumkerk

Bijzondere kerstvoorstelling in ArboretumkerkIn dit kerstconcert rekent Carmina Ludens af met het romantische beeld van de herders. In de tijd van Christus’ geboorte waren herders geen lieve jongens. Ze werden veracht en buitengesloten, leefden aan de rand van de samenleving, waren verschoppelingen. Maar uitgerekend zij kregen van een engel te horen: Er is een kind geboren dat voor jullie een redder zal zijn.

In onze voorstelling klinkt dat goede nieuws met de stralende muziek van Heinrich Schütz, liederen van Bach, Charpentier en Praetorius laten daarop de verbazing en ontroering van de herders horen.
Een zeer afwisselend programma van “De Profundis” tot “Exultemus”. Naast koorstukken zijn er solo’s en instrumentale intermezzo’s, maar ook het publiek mag een keer meezingen.

Om de intentie van de muziek te versterken wordt gespeeld met de ruimte en worden andere theatrale middelen zoals mise-en-scène, decor, licht en kleding ingezet. Carmina Ludens wordt begeleid door blokfluiten, viool en fagot.
Uit het gastenboek:

“een mentale en spirituele opkikker in deze donkere tijden”

“adembenemend mooi”

“schitterende instrumentalisten”

“kwalitatief hoogstaande solisten”

“Als toeschouwer/luisteraar wordt je meteen geraakt”

“Prachtige af en toe heel ontroerende muziek in een mooi sober decor waarin alles uitstekend tot zijn recht kwam.”

Zo 16 december 2018, 16.00 uur
Arboretumkerk August Faliseweg 22 Wageningen
entree €15,=, incl. programmaboekje , jongeren t.e.m. 16 gratis
reserveren www.carminaludens.nl

SLUIT
SLUIT