Bloeikalender van het Belmonte Arboretum

Bloeikalender van het Belmonte ArboretumBloeikalender van het Belmonte Arboretum in Wageningen.
Het hele jaar rond je neus achterna.
Door July Leesberg

‘…in haar beschrijving is ze geestig, lyrisch en terzake tegelijk.’, Laurens van der Zee, oud-stadsdichter van Wageningen.

Met de kalender in de hand, word je meegenomen op tweewekelijkse speurtochten van de kunstenares naar geur in het Belmonte Arboretum in Wageningen. Met alle zintuigen open ga je samen op onderzoek uit. Je zoekt naar geur natuurlijk, maar ook naar kleur, naar levenscycli en vooral naar verwondering. Zo beleef je de bomentuin telkens opnieuw, in elk seizoen, en bij elke weersgesteldheid. Het helpt je vertragen, en schoonheid te vinden, in de eenvoud van de herhaling. In de eenvoud van de enkele lijn, de zorgvuldige observatie. Op elk moment dat je de tuin inloopt ontsluiert zich een nieuw geheim.

In het boek vind je voor elke twee weken een zwart-wit tekening in klare lijn van een, waar mogelijk, op geur geselecteerde plant. Bij de tekening staan notities over die plant, en andere kleine en grote dingen die er op dat moment in het arboretum te zien zijn. Zwervend door de tuin, in alle seizoenen, leer je gaandeweg de waardevolle collectie kennen die het Belmonte Arboretum beheert. In het boek zit een goede plattegrond waarop de locatie van de getekende planten terug te vinden is. De kalender is niet gebonden aan een bepaald jaar.

Tekst en tekeningen van July Leesberg
Voorwoord van Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research.
€19,95, 21 x 21 cm
64 pagina’s dik papier met stevige ringbinding

Te koop bij Kniphorst Wageningen, Novita Bennekom
of bestellen via www.debloeikalender.nl/bestellen

SLUIT
SLUIT