Bodemschatten eindelijk in Wageningen 25 oktober, junushoff

Bodemschatten eindelijk in Wageningen 25 oktober, junushoffIn 2019 tourde de Wageningse klankkunstenaar Remco de Kluizenaar door Nederland en Duitsland met zijn voorstelling Bodemschatten // Bodenschätze.
Een trailer van die voorstelling is hier te zien: https://vimeo.com/337523908

Remco is tot begin dit jaar voor 19 jaar één van de artistiek leiders geweest van het Wageningse gezelschap Waterlanders, bekend van theater en kunst-spektakels op Oerol, in het Groninger Museum en diverse Europese kunstfestivals en biennales. De voorstelling Bodemschatten is naast het Waterlanders werk ontwikkeld met een Euregio subsidie onder de naam TaNDem kunst. Remco ontmoette via TaNDem een Duits spiegelbeeld, waarmee hij sindsdien is blijven samenwerken.
Veel Wageningse fans van Waterlanders en van het werk van Remco de Kluizenaar, wilden de voorstelling graag komen kijken maar moesten daarvoor erg ver van Wageningen wegrijden. Daarom heeft Remco aan Theater Junushoff gevraagd of zij de voorstelling zouden willen boeken voor Wageningse nieuwsgierigen. En dat deden ze!
Met een coronaveilig aantal zitplaatsen van slechts 40 stoelen, belooft het een bijzondere, exclusieve muziektheaterervaring te worden, gelijkvloers met de muzikanten op stoelen rondom de diverse attributen en instrumenten op de speelvloer. Reserveer snel, want het aantal plaatsen is erg klein en het is bijna uitverkocht!

Bodemschatten speelt op 25 oktober om 15:00 uur in de kleine zaal van de Junushoff. Tickets zijn enkel verkrijgbaar via de kassa van Theater Junushoff: https://www.junushoff.nl/programma/3648/Silies_en_De_Kluizenaar/Bodemschatten_Bodenschatze/
De theaterkassa is ook telefonisch te bereiken via 0317 46 55 00 (ma t/m vr 10-14 u) of per mail via info@junushoff.nl

over de voorstelling Bodemschatten // Bodenschätze:

Met baksteen, pvc-buis, trompet, saxofoon, sitars en synthesizers, wekken twee mannen muziek tot leven. Speels, gretig naar nieuwe, curieuze geluiden, onderzoeken ze hun laboratorium vol bodemvondsten. Er ontvouwt zich een humorvol reisverslag over hun zoektocht naar een gemeenschappelijk thuis. Silies en De Kluizenaar maakten hiervoor roadtrips tussen hun huizen in Lingen (D) en Wageningen. Ze vonden verhalen en materialen uit de Nordhorner textielindustrie. In Bad Bentheim bouwden ze zandstenen instrumenten. In Gelderland en Overijssel vonden ze bakstenen en de DRU ijzerfabriek met haar emaille pannetjes. Dit alles leidt tot muziek, klank en regioverhalen. Dan voert plotseling deze “concertreis” naar een onverwachte thuisbestemming.

Remco de Kluizenaar is recent te zien geweest als residentiekunstenaar met de voorstelling “Friend or Foe” in de Stingerbol in Ede. Verder werkt hij als componist/audiokunstenaar in opdracht van musea (oa. openluchtmuseum Arnhem), filmmakers, dansers, etc. Hij is met voorstelllingen te zien op festivals als Oerol, Karavaan, en komende December bij Woest en Bijster in Ede in het Akoesticum. Ansgar Silies componeert muziek voor Duitse stadstheaters, WDR en zijn band Bassfrucht. Daarnaast is hij Bühnenbildner, decorontwerper voor grote musicals, opera, stadstheaters en film en krijgt hij veel opdrachten voor monumentaal ontwerp in de buitenruimte vanuit Emslandse kerken.

Wilt u zien hoe Ansgar Silies en Remco de Kluizenaar in 2019 de voorstelling schreven door de Bodem van hun thuisland te onderzoeken? bekijk dan deze korte making of film: https://youtu.be/rUXI1oALiJs

SLUIT
SLUIT