Campus Safari; oog-in-oog met de ‘Big Five’ van Wageningen Campus

Campus Safari; oog-in-oog met de ‘Big Five’ van Wageningen Campus

Campus Safari; oog-in-oog met de ‘Big Five’ van Wageningen Campus‘Plantenvlees’, vogeleieren uit de 3D-printer, wormen in Mars-grond en muzikale planten: het is maar een greep uit de onderwerpen van de Campus Safari op zondag 7 oktober tijdens het Weekend van de Wetenschap. Vanuit een safari-tent starten expedities die je oog-in-oog brengen met de Wageningse Big Five: Mens, dier, plant, voeding en aarde.

De Big Five houden zich verscholen op diverse plekken op de campus. Het plantenorkest maakt het ‘gevoel’ van planten hoorbaar, bezoek het Wereld Bodem Museum, er zijn smaaklessen voor kinderen, ontdek de heilzame en soms gevaarlijke kracht van kruiden, en ga op de foto met de ‘WURwolf’.

Zie hoe regenwormen op ruimtereis gaan, kaasbacteriën samenwerken, bestudeer vogelmijt onder de microscoop, raad de schedel van allerlei dieren en word proefpersoon in ons gedragsonderzoek. Beleef het in activiteiten, demonstraties, rondleidingen en presentaties op de campus. Kinderen verdienen bij elk van de Big Five activiteiten een sticker die aan het eind een mooi aandenken opleveren.

Bezoekers zijn welkom vanaf 10.00 uur op het Safariplein voor het Forum gebouw. De activiteiten starten om 11.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig, echter voor een aantal activiteiten is registratie op het Safariplein nodig.

Campus Safari-rangers (studenten) wijzen de weg op de campus en er is voldoende (gratis)parkeerruimte. Foodtrucks uit de regio bieden lekkere broodjes, koffie, thee en sapjes aan.

Zie ook de website van WUR www.wur.nl/campussafari en Facebook https://www.facebook.com/events/634537703615082/

SLUIT
CLOSE