Cantatekoor gaat naar Amerika’s

Cantatekoor gaat naar Amerika’s

Cantatekoor gaat naar Amerika'sHet Cantatekoor Wageningen komt op zaterdag 21 april met een concert, speciaal gewijd aan Zuid- én Noord-Amerika. Van de pampa’s tot New York – beide continenten komen aan bod in een lange serie zeer verschillende liederen.
‘The Americas’, zoals de uitvoering heet, bestaat voor een flink deel uit traditionele volksmuziek, maar dan wel voor koor bewerkt. Onder de componisten zijn de Zuid-Amerikanen Astor Piazzolla en Heitor Villa-Lobos; uit Noord-Amerika komen onder anderen Morten Lauridsen en Samuel Barber.
De belangrijkste thema’s zijn godsdienst, de natuur en de liefde. Uit de Verenigde Staten zijn – onder veel meer – een paar bewerkte spirituals afkomstig; onder de Zuid-Amerikaanse liederen zijn twee tango’s van Piazzolla. Er wordt gezongen in zes talen, waaronder de antieke, maar nog levende Inca-taal Quechua.
De pianobegeleiding is van Mark Toxopeus; Britt de Bakker heeft de algehele leiding. Het concert is op 21 april in de Arboretumkerk, Arboretumlaan, Wageningen en begint om 20.00 uur. Toegang: 15 euro aan de zaal (t/m 12 jaar 7 euro) en 13 euro bij boekhandel Kniphorst, bij de koorleden, of via de website: www.cantatekoorwageningen.nl

SLUIT
CLOSE