Cantatekoor vangt de avondrust

Cantatekoor vangt de avondrust

Cantatekoor vangt de avondrust

Wanneer de avond valt, wordt het land stil en lonken troost en slaap. Dat kan iedereen horen die het concert “Stillness of the Night” van het Cantatekoor Wageningen bijwoont, zaterdag 11 november in de Arboretumkerk.
Een concert met een fikse reeks liederen, gewijd aan wat de avond brengt. De rust inderdaad, die spreekt uit Sullivans lied “The long day closes”. De troost uit Wilbye’s “Draw on sweet night” en de slaap van Withacres “Sleep”. Plus de gezelligheid van Rheinbergers wonderschone “Abendlied”. Alleen in Brahms’ “Schicksalslied” kent de mens geen rust.
Klapstuk van de avond is “A god disguised” (“Förklädd gud”) van de Zweed Lars-Erik Larsson. Het is een lang spektakel, waarin solozang, declamatie en koorzang elkaar afwisselen, begeleid door piano en dwarsfluit. Volgens het verhaal daalt de god Apollo op aarde neer om vermomd als eenvoudige herder harmonie te brengen in een arcadisch landschap. Iedereen vraagt zich af wie toch die herder is en wie die fluit bespeelt.
Dat laatste doet Jurrien Wormgoor tijdens het concert. De piano is voor Mark Toxopeus. Solozang is er van Sebastian Myrus (bariton) en Murni Suwetja (sopraan). Het geheel staat onder leiding van Britt de Bakker.
Aanvang 20.00 uur, Arboretumkerk, Arboretumlaan, Wageningen. Kaarten: 15 euro aan de zaal (t/m 12 jaar 7 euro), of 13 euro bij de koorleden, boekhandel Kniphorst of via de website www.cantatekoorwageningen.nl
Suwetja, Myrus en Toxopeus treden ook op tijdens hun eigen concert “Let beauty awake” in de Arboretumkerk op zondag 12 november om 15.30 uur. Combikaarten voor beide concerten à 25 euro zijn zaterdagavond bij de kassa te koop.

SLUIT
CLOSE