Cantatekoor viert feestconcert

Cantatekoor viert feestconcertHet Cantatekoor Wageningen viert op vrijdag 15 november om 20.00 uur zijn 55-jarig bestaan met een feestelijk concert in de Johannes de Doperkerk.. Twee beroemde stukken van George Frideric Handel zullen koor en solisten laten horen, ondersteund door een flink orkest.
Handel componeerde vaak voor feesten. Ter viering van de naamdag van sint Cecilia, patrones van de musici, schreef hij in 1739 zijn ‘Ode for St. Cecilia’s Day’. Dit stuk, voor solisten met koor en orkest, roemt de goddelijke kracht van de muziek. Oorlog verdriet, vreugde en zelfs de schepping zijn uit muziek geboren.
Een ander feest was de kroning van de Britse koning George II op 11 oktober 1727. Voor die plechtigheid maakte de pas Engelsman geworden Handel (was: Händel) zijn ‘Four Coronation Anthems’. Daarin zingt het koor de koning uitgebreid lof toe. De vier anthems zijn klassiekers geworden in het concertrepertoire.
De zangers in de ruime kerk aan de Bergstraat 17 Wageningen worden begeleid door Het Promenade Orkest. De solisten zijn Varvara Tishina (sopraan) en Falco van Loon (tenor), de dirigent is Britt de Bakker. Kaarten: 20 euro aan de zaal (t/m 12 jaar 10 euro) of 17,50 bij de koorleden, boekhandel Kniphorst of via de website www.cantatekoorwageningen.nl

SLUIT
SLUIT