Cantatekoor viert “Hemels Voorjaar”

Cantatekoor viert “Hemels Voorjaar”

Het Cantatekoor Wageningen viert zaterdag 13 mei de lente met een zeer gevarieerd concert. ‘Hemels Voorjaar’ heet de uitvoering, die vier Onze Vaders en twee missen omvat.
De Onze Vaders zijn van de componisten Duruflé, Kedrov, Stravinski en Lucás en worden gezongen in het Frans, Russisch en Latijn. Daarna volgt de Mis in G groot van Franz Schubert (1797-1828), geschreven voor gemengd koor plus drie solisten. Die solopartijen zullen worden gezongen door Marjon van der Linden (sopraan), Jesus Hernandez (tenor) en Joep van Geffen (bas).
Na de pauze is het de beurt aan het Requiem in c klein van de Italiaans-Franse componist Giacomo Cherubini (1760-1842). Dit monumentale werk uit 1816 was een groot succes en wekte de bewondering van nogal wat collega-componisten, onder wie Beethoven. Het werd geschreven op instigatie van de Franse koning Lodewijk XVIII ter herdenking van diens broer, Lodewijk XVI. Die vond in 1793 de dood onder de guillotine.
De zang wordt begeleid door Mark Toxopeus aan de piano. Het geheel staat onder leiding van de nieuwe dirigent van het koor, Britt de Bakker. Aanvang: 13 mei om 20.00 uur in de Arboretumkerk, Arboretumlaan, Wageningen. Kaarten kosten 15 euro aan de kassa en 13 euro bij boekhandel Kniphorst, bij de koorleden of via de website www.cantatekoorwageningen.nl.