Cantatekoor zingt dierenkrakers

Cantatekoor zingt dierenkrakersHet Cantatekoor Wageningen zingt op zaterdagavond 6 april in de Arboretumkerk een lange reeks liederen over dieren. ‘Animal Crackers’ heet dit voorjaarsconcert met muziek uit de Renaissance tot en met de moderne tijd.
Eeuwenlang hebben componisten en dichters zich laten inspireren door dierlijke eigenschappen, geluiden of gedrag. In hun liederen daarover konden ze ook morele lesjes kwijt, pikante vertellingen en/of odes aan de natuur. Dat is allemaal te horen op dit lenteconcert.
Daarin zijn vooral de Renaissance (zestiende/zeventiende eeuw) en de Romantiek van de negentiende eeuw goed vertegenwoordigd. Uit de negentiende eeuw stammen bijvoorbeeld drie van Brahms’ Liebesliederwalzer en Tsjajkovski’s schrijnende gezang over Het Nachtegaaltje. De Renaissance-nummers zijn van onder anderen Desprez, Banchieri en Gibbons. Eigentijds zijn Whitacres komische liedjes aan het slot.
In de 26 liederen van deze uitvoering komt twintig keer een vogel voor – vier kippen en drie nachtegalen zijn daarbij. Er zijn twaalf zoogdieren, waaronder drie katten en één zeehond. De vlo is een van de vier insecten. Verder is er een paling.
Spreekstalmeester Frans de Bruijn zal de nummers aan elkaar spreken. Mark Toxopeus is de pianist. Het geheel staat onder leiding van Britt de Bakker. Het concert begint op 6 april om 20.00 uur in de Arboretumkerk, Arboretumlaan, Wageningen. Kaarten à 15 euro aan de zaal of 13 euro bij de koorleden, boekhandel Kniphorst of via de website www.cantatekoorwageningen.nl

SLUIT
SLUIT