Coco Chanel in Junushoff

Coco Chanel in Junushoff

Coco Chanel in Junushoff
De koningin van de mode op de catwalk van Ulrike Quade en Jo Strømgren. “My life didn’t please me, so I created my life.”

Na hun succesvolle samenwerking ‘The Writer’ brengen Ulrike Quade en Jo Strømgren opnieuw een kleurrijk persoon uit de eerste helft van de twintigste eeuw tot leven: modekoningin Coco Chanel. Ze was een vrouw die haarscherp aanvoelde hoe ze zichzelf in de markt moest zetten. Door haar verleden als wees te verzwijgen, klom ze op naar de hoogste Franse kringen. Met haar geliefde Pierre Reverdy bedacht Coco pakkende oneliners over haar leven. Zo beïnvloedde ze de wijze waarop de wereld haar zag, maakte ze haar mode tot een symbool van emancipatie en groeide ze uit tot een tijdloos icoon. Met het leven van Coco Chanel als leidraad maken Ulrike Quade en Jo Strømgren een voorstelling over branding, design, economie en identiteit. Ze laten zich inspireren door de vrouw die het recht opeiste om zichzelf vorm te geven. ‘COCO CHANEL’ is beeldend theater waarin de mens mode wordt en mode de mens ontstijgt. De muziek is van componistenduo Strijbos & Van Rijswijk.

Dinsdag 24 oktober 20:30 uur Kleine Zaal Junushoff
https://www.junushoff.nl/programma/#modal=/programma/3316/Ulrike_Quade_Company_Jo_Stromgren_Kompani/COCO_CHANEL/?type=show