Concert voor Koor van Alfred Schnittke

Concert voor Koor van Alfred Schnittke

Concert voor Koor van Alfred SchnittkeHet Oost-Nederlands Kamerkoor en Musica Vocale organiseren samen een aantal concerten met werken van Alfred Schnittke, Georgy Sviridov en Arvo Pärt. Hoogtepunt tijdens deze concerten is het monumentale Concert voor Koor van Alfred Schnittke (1934-1998).

Het Concert voor Koor is een absoluut hoogtepunt van de 20e eeuwse koormuziek. Schnittke schreef de muziek in Russisch-Orthodoxe stijl waar hij zijn eigen muzikale idioom aan toevoegde. Dat resulteerde in een magistraal werk: groots en aangrijpend, maar ook intiem en emotioneel; tragisch en ontzagwekkend, maar ook hemels en troostend.

Naast Schnittke’s Concert voor Koor hoort u nog enkele andere Russische koorjuweeltjes, waaronder het prachtige Sviatïy Bozhe van Georgy Sviridov en enkele delen uit de Kanon Pokajanen van Arvo Pärt, nog zo’n meesterwerk uit de 20e-eeuwse koorliteratuur.

Het Wagenings kamerkoor Musica Vocale en het Oost-Nederlands Kamerkoor uit Doetinchem, beide onder leiding van dirigent Rob Vermeulen, werkten in het verleden al vaker samen, onder meer in 2009 met Beethovens Missa Solemnis, begeleid door Het Gelders Orkest. Ook in 2011 voerden beide koren het Concert voor Koor van Schnittke uit, onder meer tijdens het Al Bustan Festival in Beiroet.

• 25 februari – Martinikerk, Doesburg, 15:30 uur
• 10 maart – Petrus Canisiuskerk (Molenstraatkerk), Nijmegen, 20:15 uur
• 11 maart – St. Nicolaikirche, Kalkar, 19:00 uur
• 23 maart – Pieterskerk, Utrecht, 20:15 uur.
• 22 juni – Gudulakerk, Lochem, 20:00 uur

Meer informatie: www.musicavocale.nl en www.oostnederlandskamerkoor.nl
Contact: Minke Hylarides (PR Musica Vocale) pr.musicavocale@gmail.com

SLUIT
CLOSE