Cultureel Café begint aan fris nieuw seizoen

Cultureel Café begint aan fris nieuw seizoen

Cultureel Café begint aan fris nieuw seizoenOp donderdag, 4 oktober a.s. wordt vanaf 20.30 uur is er week een Cultureel Café in café Loburg in Wageningen. De toegang is gratis en het publiek kan op elk moment in- en uitlopen.

Na een lange warme zomer lonkt het bokbier in café Loburg. En wat is er fijner dan een culturele tractatie bij de borrel? Een prima aanleiding dus om de eerste editie van het nieuwe seizoen Cultureel Café te bezoeken. Het programma staat als een huis met frisse nieuwe gezichten, nationale winnaars en lokale beroemdheden.

Om maar met het eerste te beginnen: vaste gitarist Anna Kluen moest aan het eind van het vorig seizoen afscheid nemen, maar haar plek aan het begin van de avond wordt opgevuld door singer-songwriter Mark Heddema. En stadsdichter Ivanka de Ruijter won afgelopen zomer de Nationale Stadsgedichtenwedstrijd maar blijft gelukkig ook de huisdichter van het Cultureel Café. Gesproken woord is er ook van columnist Jean Gardeniers. Hij deelt zijn mening over lokaal en landelijk nieuws met het Wagenings publiek.

Oude bekende is goochelaar Janse Heijn. Hij goochelt er al sinds zijn kindertijd op los. Na verschillende goocheldozen uit de speelgoedwinkel te hebben versleten, bezocht hij op zijn twaalfde voor het eerst een echte goochelwinkel. Optreden deed hij voor het eerst op zijn middelbare en inmiddels heeft hij al duizenden mensen vermaakt met zijn acts.

Muziek is er natuurlijk ook. Michiel Bader op gitaar en Floris Voorman op piano zorgen respectievelijk voor een hedendaagse en een klassieke bijdrage. Tot slot zet gipsyband Malac Banda de boel op stelten. Trek je vrolijkste kleren aan en aat je meevoeren door deze Wageningse studenten-zigeunerfamilie!

Het volgende Cultureel Café is op donderdag 1 november in café Loburg, hoek Heerenstraat/Molenstraat Wageningen. www.cultureelcafé.eu.

SLUIT
CLOSE