Cultureel Café met nieuwjaarsreceptie in nieuw stadhuis

Cultureel Café met nieuwjaarsreceptie in nieuw stadhuis

Cultureel Café met nieuwjaarsreceptie in nieuw stadhuisOp 8 januari wordt het Cultureel Café gecombineerd met de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wageningen gehouden in het nieuwe stadhuis. De toegang is gratis en het publiek kan vanaf 19.15 uur in- en uitlopen.

Het eerste Cultureel Café van 2018 wordt bijzonder. Het wordt gehouden in de kantine van het voltooide stadhuis. Bovendien is het de laatste keer dat stadsdichter Martijn Adelmund zijn licht laat schijnen over Wageningen en haar bewoners, want in februari wordt er een nieuwe stadsdichter gekozen en neemt Martijn afscheid.

Wie vroeg komt kan leerlingen van cultureel centrum De Steck zien zingen en spelen. Vanaf 19.15 uur treden zij op met klassieke stukken, onder leiding van docente Ali Hendriksen. Daarna beklimmen de Waogeningse Blaogen het podium. Zij zingen liedjes over herkenbare Wageningse onderwerpen: van locale helden zoals Lubbert Torck en Kees Mulder tot locale politiek en FC Wageningen. Vaak nostalgisch en soms grappig. Het programma wordt om 20.00 uur onderbroken voor de nieuwjaarsspeech van burgemeester Van Rumund.

Studentenband The Chestnut sluit de avond af met een swingend feestje. Hun repertoire bestaat uit onder meer slepende blues, stomende soul en stevige rock ’n roll. Er mag gedanst worden!

Het volgende Cultureel Café is op donderdag 1 februari. Dan weer op de vertrouwde plek in café Loburg, hoek Heerenstraat/Molenstraat Wageningen. www.cultureelcafé.eu.

SLUIT
CLOSE