Cultuur in Actie!

Doe mee en red de cultuur sector. Zeven dagen lang, 12 uur per dag, worden geluiden verzameld die samen één luide stem vormen. De stem die opkomt voor Cultuur in ons land.
Op zaterdag 30 mei om 10.00 uur gaat de landelijke ‘Cultuur in Actie’ van start die een week lang door middel van een live stream te volgen is. Makers en publiek worden uitgenodigd om hun stem te laten horen, een stem vóór cultuur door middel van een (video)boodschap. De cultuursector is een van de sectoren die het hardst wordt getroffen door de huidige coronacrisis. Alle publieke activiteiten liggen nu al meer dan twee en halve maand stil en ook de toekomstige anderhalve meter samenleving zal menig culturele organisatie, gezelschap of productiemaatschappij de nodige hoofdbrekens kosten om nog tot een kansrijk verdienmodel te komen. Is het haalbaar om voor 30 of 100 mensen een voorstelling te maken, hoeveel mensen kunnen er in een zaal met hoeveel mensen mogen we op de filmset of op het toneel staan?
De overheid heeft herstelmaatregelen en regelingen voor getroffen theaters, film- en productiehuizen en de vele zzp’ers die werken in de techniek, de catering, de schoonmaak. Echter de sector bevat zo’n grote verscheidenheid aan complexe activiteiten die zijn niet met een pennestreek op te lossen. Er is behoeft aan veel meer maatwerk en financiële ondersteuning om de sector veilig te stellen voor de toekomst.

Stichting Cultuur in Wageningen ondersteunt het initiatief ‘Cultuur in Actie’ om te onderstrepen dat wij cultuur zijn en niet zonder kunnen. Kijk op de website www.cultuurinactie.nl en doe mee!

SLUIT
SLUIT