Cultuur Werkt! Cultuurdebat in de bblthk

Cultuur Werkt! Cultuurdebat in de bblthkStichting Cultuur in Wageningen organiseert in samenwerking met de bblthk op zaterdagmiddag 10 maart een Cultuurdebat in het kader van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Aan het debat wordt deelgenomen door vertegenwoordigers van politieke partijen, mensen uit de kunst- en cultuursector en natuurlijk zijn alle Wageningers van harte uitgenodigd om zich te mengen in de discussie. Kunstenaar Remco de Kluizenaar tekent live een verslag van het debat en stadsdichter Ivanka de Ruijter verwoordt in een poëtische bijdrage haar kijk op kunst en cultuur. De middag wordt opgeluisterd door Pot-au-feux (piano, saxofoon).

Op deze middag wordt ook het boekje ‘Cultuur werkt!’ gelanceerd. Het eerste exemplaar zal in ontvangst genomen worden door cultuurliefhebber burgemeester Van Rumund. ‘Cultuur Werkt!’ is de weerslag van een interviewreeks met Wageningse kunstenaars en vertegenwoordigers van culturele instellingen over het kunst en cultuurklimaat in Wageningen en hun wensen en ideeën voor de toekomst. De stellingen in het cultuurdebat zijn gebaseerd op hun uitspraken.

Stellingen waarover onder leiding van Rob Janmaat van Communicatiebureau de Lynx gedebatteerd zal worden zijn:

  • Regionale samenwerking biedt volop kansen. Die blijven nu onbenut.
  • Mensen in de creatieve sector moeten altijd worden betaald.
  • Talenten moet je koesteren, daarvoor zijn meer broedplaatsen nodig.
  • Als internationale stad moeten we meer kunst en cultuur van buiten halen.

Het Cultuurdebat begint op zaterdag 10 maart om 16:30 uur. Het is in de bblthk en de toegang is gratis.

SLUIT
SLUIT