Boekpresentatie en debat: Cultuur Werkt

Stichting Cultuur in Wageningen organiseerde in samenwerking met de bblthk op zaterdagmiddag 10 maart een Cultuurdebat in het kader van de  gemeenteraadsverkiezingen. Aan het debat werd deelgenomen door vertegenwoordigers van politieke partijen, mensen uit de kunst- en cultuursector.

Stadsdichter Ivanka de Ruijter schreef het gedicht “Dat gordijnen geen grenzen zijn” ter gelegenheid van dit debat, en beeldend kunstenaar Remco de Kluizenaar tekende een live verslag.
Op deze middag werd ook het boekje ‘Cultuur werkt!’ gelanceerd. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen worden door cultuurliefhebber burgemeester Van Rumund.

‘Cultuur Werkt!’ is de weerslag van een interviewreeks met Wageningse kunstenaars en vertegenwoordigers van culturele instellingen over het kunst en cultuurklimaat in Wageningen en hun wensen en ideeën voor de toekomst. Het boekje is te koop voor €2,50 bij

  • Kniphorst
  • antiquariaat De Beschte
  • Junushoff

Het boekje Cultuur Werkt! is hier te downloaden

Cultuur leeft in Wageningen, constateerden de Wageningse organisatoren Wim de Vos en Rita van Biesbergen terecht aan het begin van een debat over cultuur in de Wageningse bblthk. De publieke tribune was zaterdagmiddag helemaal gevuld. Eens te meer bleek dat Wageningen het formaat van een dorp heeft maar het cultureel aanbod van een veel grotere stad. Lees verder in De Gelderlander »

Het debat bleef niet onbesproken, eerste vervolgen op het debat zijn:


Live verslag door Remko de Kluizenaar  (klik op een afbeelding voor een vergroting)

Foto’s debat  (klik op een afbeelding voor een vergroting)

SLUIT
CLOSE