De nieuwe cultuurmakelaar!

cultuurmakelaarBegin februari begon Olga Kersten als de nieuwe cultuurmakelaar. De Arnhemse vindt Wageningen een levendige stad met een bruisend cultureel leven. Ze heeft veel zin in haar nieuwe functie en gaat er 18 uur per week aan besteden.
Kersten studeerde Theater-, Film- en Tv wetenschappen in Utrecht. Ze specialiseerde zich in kunstbeleid en management. Vervolgens deed ze verschillende onderzoeken voor het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) op kunst en cultuurgebied. “Ik kwam er toen eigenlijk achter dat ik onderzoek wel leuk vond, maar dat ik toch liever zelf actief en ondernemend bezig was. Ik ben toen een eigen bedrijf begonnen waar ik me meer met de productie van evenementen ging bezighouden. Op deze manier ben ik als freelance projectleider betrokken geweest bij verschillende culturele evenementen in Arnhem. Voor de Mode Biënnale was ik bijvoorbeeld floormanager en voor de internationale beeldententoonstelling in Park Sonsbeek van afgelopen zomer heb ik de coördinatie van alle rondleidingen voor mijn rekening genomen.”

Wageningen kende ze vooral van het Bevrijdingsfeest op 5 mei. “Wageningen spreekt me als stad erg aan. De sfeer is er heel leuk en het is een stad met geschiedenis. Er is een levendig en bruisend cultureel leven. Voor mijn eigen bedrijf doe ik vaak kortdurende klussen, maar ik wil graag ook een functie waarin ik wat meer voor de lange termijn bezig ben. Partijen bij elkaar brengen gaat me goed af en dus leek deze functie me erg interessant.”

Wat de gemeente verwacht van een cultuurmakelaar staat precies beschreven in haar functieomschrijving. “Het is de bedoeling dat ik samenwerking tussen verschillende disciplines ga stimuleren en dat ik vraag en aanbod op cultureel gebied bij elkaar breng. Ook ga ik kennisuitwisseling stimuleren en kijken of er samengewerkt kan worden met partijen als de WUR en het bedrijfsleven. Om dat allemaal goed te kunnen doen, ga ik eerst maar eens overal kijken om te zien wat er allemaal is en peilen waar behoefte aan is.”

Kersten heeft haar werkplek in de Bblthk. Ze zal daar in ieder geval op maandag en dinsdag aanwezig zijn en is te bereiken via cultuurmakelaar@bblthk.nl of tel. 06 370 025 04.

SLUIT
SLUIT