Cursus speelstijlen theater

Gedurende 8 cursusavonden behandelen we 4 speelstijlen: realistisch, absurdistisch, beeldend theater en blijspel. Hierbij zullen allerlei verschillende aspecten van het acteren de revue passeren: van ingeleefd spelen tot over- en underacting, het gebruik van stem en lichaam, ruimtegebruik, tekstbehandeling, timing etc.
Bij de realistische speelstijl maken we gebruik van de Method Acting van Stanislavski, waarbij het doel van het personage in de scene centraal staat en waarbij de acteur zich inleeft door terug te gaan naar een eigen vergelijkbare ervaring.
Voor de absurdistische speelstijl werken we met een eenakter van Mrozek, waarin dieren gespeeld worden. Hoe gebruik je stem en lichaam om een vos, een haan of een jachthond te spelen, zonder dat het ongeloofwaardig wordt?
Als voorbeeld van beeldend theater gaan we onderzoeken hoe je vanuit beweging op basis van eigen ervaringen en improvisaties een beeld creëert dat impact heeft.
En tot slot het blijspel. Dat klinkt als lachen-gieren-brullen (en dat is het vaak ook), maar als acteur is het ook geconcentreerd werken. Het komt aan op precisie en timing.
Deze cursus geeft je de mogelijkheid om van verschillende speelstijlen te proeven en dingen uit te proberen. Waar ligt jouw kracht als acteur? Waar krijg jij energie van en wat zou je verder willen ontwikkelen? Dit is de ideale cursus om dat te ontdekken.

SLUIT
SLUIT