De dood aan het woord in Hortus festival 2018

De dood aan het woord in Hortus festival 2018Het Hortus festival laat deze zomer drie weken lang de dood aan het woord door de prachtige muziek van onder meer Schubert, Messiaen en Rachmaninov. Van 25 juli t/m 11 augustus 2018 kunnen muziekliefhebbers genieten van drie zomerse festivaldagen in het Belmonte Arboretum in Wageningen tijdens de 15e editie van het Hortus Festival.

Hortus Festival nieuwe stijl
Het groenste klassieke zomerfestival van Nederland is geheel vernieuwd! De zes avondconcerten zijn deze vijftiende editie vervangen door complete festivaldagen, inclusief gratis mini-optredens, componeerworkshops en zowel een middag- als avondconcert. In de oranjerieën en palmenkassen van de Hortus Botanicus in Amsterdam, de Oude Hortus in Utrecht, de Hortus Botanicus in Leiden, het Belmonte Arboretum in Wageningen en de Zweedse Kerk in Rotterdam klinkt prachtige muziek, geïnspireerd door de dood.

“De dood is al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor zoveel componisten. En volgens de Duitse filosoof Schopenhauer kunnen we door de muziek die zij schreven de essentie van het leven doorgronden”, aldus pianist en dirigent Maarten van Veen, artistiek leider van het Hortus Festival.

Bekende namen als het Berlage Saxophone Quartet, het Ragazze Quartet, het Hortus Ensemble en het DoelenEnsemble wagen zich samen met briljante solisten aan werken van onder anderen David Lang, Schubert, Sjostakovitsj en Rachmaninov.

Bekijk het programma op de geheel vernieuwde website en zoek concerten op datum op: www.hortusfestival.nl/locatie/wageningen

SLUIT
SLUIT