De Nacht van de Fooi 2018 haalt ruim 40.500 euro op!

Afgelopen zaterdag stonden 312 horecagelegenheden in twaalf steden hun fooi af om zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten te steunen. Na de verdubbeling door partner Wilde Ganzen werd er ruim 40.500 euro opgehaald. Bijna 100 studenten in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen en Delft hebben zich ingezet om de 14e editie tot een groot succes te maken. Ongeacht de enorme hitte kleurde heel Nederland blauw onder het motto Keep the Change, Change the World, een dag om trots op te zijn.

In de twaalf steden werden verschillende activiteiten georganiseerd om de Nacht van de Fooi onder de aandacht te brengen. Rond 12 uur werd het evenement feestelijk geopend door de burgemeester van Wageningen op de Markt. Na de opening volgde een evenement met onder andere livemuziek en dansoptredens. De hele dag door was het erg druk op de Markt en dit heeft er dan ook toe geleid dat er in Wageningen ruim 5.400 euro is opgehaald. Na verdubbeling door onze partner Wilde Ganzen, komt dit neer op bijna 11.0000 euro.

Nacht van de Fooi is enorm trots dat er afgelopen zaterdag een supermooi bedrag opgehaald is en dat ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht gebracht is bij uitgaand publiek. Dit jaar is de opbrengst te danken aan de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, horecamedewerkers, horecabezoekers, sponsoren en onze partner Wilde Ganzen.

SLUIT
SLUIT