Doe mee met het Wagenings ABC: Letterspeurtocht en fotowedstrijd voor de herfstvakantie

Doe mee met het Wagenings ABC: Letterspeurtocht en fotowedstrijd voor de herfstvakantieDoor de nieuwe coronamaatregelen zijn we de komende weken weer aangewezen op onze huisgenoten en directe woonomgeving. Dat hoeft niet saai te zijn! ZinZin (een collectief van lokale schrijvers, kunstenaars en cultuurmakers) en de bBblthk willen de inwoners en bezoekers van Wageningen met nieuwe ogen naar de stad en de omgeving laten kijken. Daarom organiseren ze deze herfstvakantie Het Wagenings ABC, een letterspeurtocht en fotowedstrijd ineen.

Het Wagenings ABC is gemaakt van letters die niemands bedoeling waren. Van letters die per ongeluk zijn gegroeid in een boom, gemetseld in de stenen van een huis of verborgen in de schaduw van een auto. Letters die daarom nergens anders te vinden zijn dan in Wageningen. Het gaat dus niet om letters die mensen expres op gebouwen, auto’s en borden hebben geschreven. Die zijn te makkelijk en niet Wagenings genoeg. Overal in en om de stad zijn letters te vinden. We weten zeker dat ze er allemaal zijn, van A tot zet. Samen maken deze letters het Wagenings ABC. ZinZin en de bblthk willen deze letters bij elkaar krijgen om er een mooie poster van te maken.

De wedstrijd is open voor iedereen: kinderen en grote mensen, hoofdletters en kleine letters. Alle slimme letterspeurders en flitsende fotografen kunnen helpen om de letters te vinden en te fotograferen. Meedoen is makkelijk. Ga naar buiten en kijk je ogen uit. Post je letterfoto’s op Instagram met #WageningsABC, of mail ze naar info@zinzinwageningen.nl. ZinZin en de bblthk kiezen de mooiste, grappigste, meest Wageningse letters uit voor de poster van het Wagenings ABC. Staat je foto erbij? Dan krijg je de poster als prijs! Voor de allergaafste foto heeft de bblthk een hoofdprijs klaarliggen. Meer info op www.zinzinwageningen.nl. Je kunt je foto’s opsturen tot en met 1 november.

SLUIT
SLUIT