Duo Ebano, concert Huis Kernhem, 19 mei

Duo Ebano, concert Huis Kernhem, 19 meiDuo Ebano is een jong kamermuziek-ensemble bestaande uit twee Italiaanse musici, klarinettist Marco Danesi en pianist Paolo Gorini.
 Zij ontmoetten elkaar voor het eerst aan het Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan en hun wegen kruisten elkaar weer in Amsterdam in 2015. Dat leidde tot de oprichting van hun ensemble.
Duo Ebano speelde inmiddels in verschillende grote Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam en in De Doelen in Rotterdam.

Het duo hield zich aanvankelijk vooral bezig met het klassieke en romantische repertoire maar het richtte gaandeweg zijn belangstelling ook op de hedendaagse muziek. Hun talent blijft niet onopgemerkt. In januari 2017 wonnen zij de Toonzaal Prijs, de Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talentprijs in de Storioni Toonzaal Competitie in Den Bosch. Onlangs werd Duo Ebano geselecteerd voor de prestigieuze ‘Dutch Classical Talent Tour ‘ 2019-2020 (ontstaan uit ‘het Vriendenkransconcours’ en ‘het Debuut’ waar veel, inmiddels zeer bekende, musici hun carrière startten).
Zondag 19 mei om 12.00 uur gaan het duo in Huis Kernhem een concert verzorgen. Op het programma staan werken van Schumann, Rota, Bernstein, Danzi en Von Weber. Een gevarieerd programma en de gewoonte om de muziek steeds toe te lichten, zullen ervoor zorgen dat een ieder zich zeer betrokken kan voelen bij de uit te voeren werken.
Datum: 19 mei 2019
Aanvang 12.00u ( zaal open 11u30)
Locatie: Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, 6718ZB Ede
Toegangsprijs: 10 euro (geen pinbetaling)

foto: Roberta Cristini

SLUIT
SLUIT