Eén jaar oud!

Wim de Vos, initiator van de website Cultuur in Wageningen, vroeg een tijdje geleden aan mij of ik een column wil schrijven voor Cultuur in Wageningen. “Natuurlijk doe ik dat”, reageerde ik. Pas later vroeg ik me af hoe je een column eigenlijk schrijft. Als advies kreeg ik dat mensen graag willen weten waar ik als cultuurmakelaar mee bezig ben. Maar dat is eigenlijk zoveel. Waar moet ik beginnen?

In 2007 zei Monique Lenselink tot ziens. Zij heeft 2,5 gebouwd aan de functie van cultuurmakelaar. Begin 2009 heb ik de uitdaging van haar overgenomen. In tegenstelling tot mijn voorganger ben ik in dienst bij de bblthk (18 uur per week).

Met adviseren ben ik een groot deel van mijn tijd mee bezig ben. Ik ben onder andere in gesprek met zangverenigingen, bandjes, evenementen, beeldend kunstenaars, de creatieve industrie en het bedrijfsleven. In principe kan iedereen een beroep op mij doen en staat het verbinden, meedenken en adviseren voor mij centraal. Dit is uniek in Nederland. En ik ben er trots op dat Wageningen voor deze functie-invulling heeft gekozen. In andere steden organiseert de cultuuraanjager namelijk zelf ook evenementen. Ik ben van mening dat dit de samenwerking onderling niet bevordert en dat er alleen maar meer eilandjes komen, terwijl je dit juist tegen wilt gaan.

Op dit moment ben ik met een aantal partijen bezig om in september de eerste uitmarkt van Wageningen te realiseren. Daarnaast ga ik me de komende tijd samen met het culturele veld intensief bezig houden met het opzetten van een uitladder. Ik ben nu een jaar op weg en ik hoop dat er vele vruchtbare en creatieve jaren volgen.

Informatie
Ik ben op maandag en dinsdag aanwezig in de bblthk en te bereiken via cultuurmakelaar@bblthk.nl of tel. 06 370 025 04.

SLUIT
SLUIT