Eindgebruiker: een hit op Oerol, ook te zien in Wageningen!

Eindgebruiker: een hit op Oerol, ook te zien in Wageningen!Kunstenaarscollectief Waterlanders uit Wageningen is nationaal én internationaal bekend geworden met theater- en kunstspektakels. De nieuwe voorstelling ‘Eindgebruiker’ was een succes op Oerol en opent in september het theaterseizoen van Junushoff op Wageningen Campus. Zo willen Junushoff en Waterlanders samen met WUR de band tussen Wageningen Campus en stad versterken. De Wageningse première is op donderdag 19 september om 19:00 uur en de voorstelling is daarna nog te zien op 20 en 21 september.

Het vuur dat nu bijna onzichtbaar is, maar dat we nog steeds meedragen in onze broekzakken, verbindt verleden, heden en toekomst en vormt de rode draad in de voorstelling. Het brandt – in onze mobieltjes, achter onze stopcontacten, onder onze motorkappen. Technologie geeft ons meer persoonlijke vrijheid en macht, maar ook afhankelijkheid van spullen en elkaar. Technologie veroorzaakt uitputting van de aarde, maar biedt ook mogelijke oplossingen voor de menselijke invloed op milieu, klimaat en armoede. Hoe nemen we verantwoordelijkheid in een wereld waar steeds meer zaken uit de hand lopen?

De voorstelling kreeg drie sterren in NRC en Luuk Verpaalen schreef in Theaterkrant: “Het is een van de grote thema’s dit jaar op Oerol, de zorgen om het klimaat en, in het verlengde daarvan, de zorgen voor hetgeen de toekomst brengen zal. Ook in Eindgebruiker domineert de pessimistische toon maar de voorstelling maakt veel indruk door de vorm waarin de doemprofetieën zijn gegoten. Bovendien glanst er helemaal aan het eind een sprankje hoop.”

Donderdag 19 september 19:00 uur
Vrijdag 20 september 19:00 uur
Zaterdag 21 september 15:00 en 19:00 uur
Start bij Impulse, Stippeneng 2
Tickets € 15 / € 10 via Theater Junushoff, kassa: 0317 465500, www.junushoff.nl

SLUIT
SLUIT