Expositie BEELDSPRAAK 3 t/m 28 maart in de bblthk

Expositie BEELDSPRAAK 3 t/m 28 maart in de bblthkBEELDSPRAAK is de titel van een opmerkelijke expositie in de bblthk van werk van beeldend kunstenaar Nicole Pluim en dichter/schrijver Martinus de Kam. De expositie is te bezichtigen van 3 t/m 28 maart op de 1e verdieping.

Nicole heeft met tekeningen, gemaakt met een kroontjespen en Oost-Indische inkt, zestien gedichten van Martinus extra betekenis gegeven. Ze heeft daartoe gebruik gemaakt van foto’s en afbeeldingen die ze met de gedichten van Martinus heeft samengevoegd tot een nieuwe presentatie. De combinatie van de tekst en het beeld samen krijgt daardoor extra zeggingskracht.

Voor Nicole en Martinus was het een zoektocht in een nieuwe wereld. Voortdurend moest worden onderzocht hoe de associaties die de tekeningen bij toeschouwers opwekken, in overeenstemming konden worden gebracht met de betekenis van de teksten.

Of ze daarin zijn geslaagd is te zien van 3 t/m 28 maart in de bblthk, 1e etage. Nicole is daar aanwezig elke vrijdag van 19.00-20.00 uur en op zaterdag van 15.00-16.00 uur.

SLUIT
SLUIT