Expositie in Museum De Casteelse Poort

Galerie Het Koetshuis in Wageningen opent het nieuwe seizoen met een brede waaier van kunstuitingen: botanische sjabloondrukken, verfijnde sieraden, bronzen beelden en sculpturen van divers materiaal. Liefst vier kunstenaars exposeren hun werk. Dat zijn de Arnhemmers Carlo van Broekhuizen, Rineke van Rijt en Marieke Peters en de Delftenaar Rob van Es.

Carlo van Broekhuizen en Rineke van Rijt werken veel samen en dat is ook in deze expositie te herkennen. Carlo heeft het werken met brons nog op de traditionele manier geleerd. Zijn werk is voornamelijk figuratief, al krijgt het de laatste tijd een wat meer abstract karakter. De inspiratie komt uit de vele reizen die hij gemaakt heeft en de liefde voor architectuur. Verschillende culturen komen vaak samen in een beeld. Rineke van Rijt is opgeleid als productontwerpster, maar heeft zich naderhand ook op de vrije kunst toegelegd. Sinds zij het bronsgieten heeft ontdekt maakt ook zij veelal figuratieve beelden. In opdracht maakt zij ook beelden, portretten en bustes in andere materialen.

Marieke Peters is opgeleid tot edelsmid. Zij werkt (dus) met goud en zilver, maar zoekt tegelijk naar subtiele combinaties met edelstenen en parels en zelfs met zo iets doodgewoons als koffiecups. De aluminiumkleur daarvan vond zij te mooi om er niets mee te doen: na veel experimenteren heeft zij zelfs daarvan sieraden gemaakt.

De vierde exposant, Delftenaar Rob van Es heeft in elk geval een Wagenings onderwerp naar het Koetshuis gebracht. Hij maakt sjabloondrukken, geïnspireerd door de lijnenrijkdom van planten en bomen. Daarbij laat hij alle details weg en gebruikt volle kleuren. Zo focust de blik zich op de kern: de schoonheid van de botanische vormen.

Museum De Casteelse Poort: Bowlespark 1a
De openingstijden van het Museum zijn:
van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:00 uur, en in het weekeinde 13:00 – 17:00 uur.
van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12:00 – 16:00 uur, en in het weekeinde 13:00 – 16:00 uur.

SLUIT
SLUIT