Expositie Ingeborg Leeftink en Ineke Smienk in museum De Casteelse Poort.

Expositie Ingeborg Leeftink en Ineke Smienk in museum De Casteelse Poort.

Expositie Ingeborg Leeftink en Ineke Smienk in museum De Casteelse Poort.Met ingang van zondag 26 november heeft galerie Het Koetshuis bij het Wagenings Museum De Casteelse Poort een expositie van Ingeborg Leeftink (Wageningen) en Ineke Smienk (Harmelen). De vernissage is deze zondag om 16:00 uur en de Wageningse wethouder van cultuur Lara de Brito opent deze expositie in aanwezigheid van de kunstenaars.
De expositie blijft staan t/m 28 januari 2018.

Na een periode met verf en veel kleur is Ingeborg Leeftink een periode van zwart-wit ingegaan. Voor deze nieuwe manier van werken gebruikt ze technieken die een basis hebben in haar grafische verleden. De monochrome tinten die nu overheersen combineert ze toch weer met hier en daar een vleugje kleur en een spatje goud. Nieuwsgierigheid naar de natuur vormt vaak haar inspiratie, dieren zijn vaste elementen, zij het steeds gestileerder en grafischer.

Ineke Smienk is als autodidact begonnen met glas-in-loodwerk, enkele jaren geleden maakte ze de overstap naar glasfusie, waarbij het glas op hoge temperatuur versmolten wordt. Daarnaast maakt zij (“om ook eens rustig zittend te kunnen werken”) gedetailleerde pentekeningen, veelal fantasievogels, koddig, soms streng, altijd pluizig. Fantasie speelt een grote rol in haar werk; ze noemt het vooral een kwestie van niet nadenken. Je kunt overal door geïnspireerd raken, je moet het toeval toelaten. Vaak zijn directe verbanden te zien tussen haar glaskunst en haar tekeningen.

De vernissage van deze expositie is op zondag 26 november, om 16:00 uur met een openingswoord van Lara de Brito.

Expositielocatie:
Museum De Casteelse Poort
Galerie Het Koetshuis
Bowlespark 1a; 6701 DN Wageningen

De openingstijden van het museum zijn:
dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:00 uur en in het weekeinde 13:00 – 17:00 uur.