Fat Harry & The Fuzzy Licks @ Café Loburg (Affligem Bluesroute Wageningen)

Fat Harry & The Fuzzy Licks @ Café Loburg (Affligem Bluesroute Wageningen)

Fat Harry & The Fuzzy Licks @ Café Loburg (Affligem Bluesroute Wageningen)In het kader van de Affligem Bluesroute Wageningen 2018: Fat Harry & the Fuzzy Licks in Café Loburg!

Contemporary blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam. Deze laat zich namelijk niet rangschikken onder een bepaalde categorie. Zo staat het begin 2013 verschenen album “Hard Lovin” Man” (Continental Records) bol van de diversiteit en en zelfgeschreven songs. Op het album zijn gastbijdragen van “The King Of Beale Street” Preston Shannon en Henry Oden op bas. Soms klinkt er funk of harde soul om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues. De binnen- en buitenlandse pers schreef met superlatieven.

Ook is de band niet onopgemerkt gebleven aan de andere kant van de oceaan.In 2007 verscheen het nummer “Drivin” Machine” op de sampler cd van het toonaangevende magazine “Big City Blues” en imponeerde Fat Harry’s spel in befaamde Chicago bluesclubs als Buddy Guy’s Legends en de Kingston Mines.

Maar inmiddels is de band ook niet meer weg te denken uit de top van de vaderlandse blueswereld en een graag geziene gast op festivals en clubs. Zo won in 2015 Jan de Ligt de Dutch Blues Award voor saxofonist en werd Fat Harry reeds 2 maal genomineerd in de categorie gitarist.

Ook wordt de band vaak gevraagd door gerenommeerde Amerikaanse artiesten om hen te begeleiden tijdens Europese toernees. Alleen al in 2015 werd er samengewerkt met Joe Louis Walker, Preston Shannon, Lurrie Bell en Rip Lee Pryor. Andere namen waar mee werd samengewerkt zijn; Craig Horton, Sax Gordon, Tail Dragger, John Primer, Henry Oden en Chick Rodgers.

Genoeg bereikt om terug te kijken op een mooie muzikale loopbaan zou je zeggen. Niets is echter minder waar. Fat Harry & The Fuzzy Licks blijft het vizier richten op de toekomst en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen!

Website: http://fatharry.nl/home
Facebook: https://www.facebook.com/FatHarryFuzzyLicks/

LOCATIE: Café Loburg
DATUM: zaterdag 20 januari
TIJD: 23:00 uur
TOEGANG: gratis

SLUIT
CLOSE