Food&Film Festival van start

[EDE] Het meest heerlijke festival van Ede staat weer voor de deur; het Food & Film Festival. In vier dagen nemen we u mee op een reis over de wereld. Kom langs en geniet van prachtige films, proef van lokale producten en praat mee. Te zien zijn o.a. The biggest little farm, Soufra, H.O.P.E., Babbette’s Feast en Sjakie en de chocoladefabriek. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl, of via 0318-672800. Cultura, Molenstraat 45, Ede.
Het Food & Film festival opent dit jaar op donderdag 10 oktober met een gezamenlijke maaltijd. De vrouwen van COOK bereiden een maaltijd voor iedereen die wil proeven van de culturele diversiteit in Ede. De maaltijd wordt gevolgd door de vertoning van de prachtige documentaire ‘Soufra’. In deze film ziet u Mariam Al Shaar, die woont in een vluchtelingenkamp in Beiroet, Libanon. Na de film praten we na over de film en de rol die voedsel kan spelen bij de emancipatie van vluchtelingen en nieuwkomers én er zijn lekkere hapjes van de Big Sis meiden.
Op vrijdagmiddag 11 oktober is de film ‘Babette’s Feast’ te zien. Na 14 jaar krijgt Babette het bericht dat ze de loterij heeft gewonnen en ze besluit om een enorm Frans feestmaal te maken. Na de film volgt een nagesprek met dominee Caroline Oostveen. Op vrijdagavond vertonen wij de prachtige en ontroerende documentaire The biggest little farm over cameraman John Chester en zijn vrouw Molly die een stuk grond aanschaffen buiten Los Angeles stad om een duurzame boerderij te beginnen waar ze hun eigen producten kunnen verbouwen. Na de film voeren we een gesprek over de ontwikkeling van circulaire landbouw. Is dit de toekomst en zo ja, hoe valt dit dan toe te passen in de Edese omgeving en agrarische sector?
Zaterdagmiddag 1 2oktober zijn kinderen en hun (groot)ouders welkom om lekker te spelen, om te zien hoe een echte foodprinter werkt, om geschminkt te worden én om lekkere snoepjes te maken bij het winkeltje Lammert in de Bospoort. Na al deze activiteiten kunnen zij de de film ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ zien. Zaterdagavond is het Roald Dahl diner, tussen de gangen door worden zijn meest bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen verteld.
Tijdens Heel Ede Bakt op zondagochtend 13 oktober kun je meedoen aan de bakwedstrijd, met o.a. Cas Wolters, bekend van Heel Holland Bakt. Maak uw mooiste en lekkerste creatie en laat deze beoordelen door onze deskundige jury.
Het festival sluit met de documentaire H.O.P.E. Kan je obesitas, allergieën, diabetes, hartaandoeningen of kanker verminderen door over te stappen op een plantaardig dieet, wat ook nog eens beter is voor de planeet. Na de film een nagesprek met Tom van Loenhout, cardioloog van het ziekenhuis Gelderse Vallei en voorzitter van de Alliantie Voeding in de zorg.
Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met CVVE, COOK, Stichting Sabiel, Smaakstad Ede, LTO Gelderse Vallei en Bespreek het samen.
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie: Cultura | t.a.v. Linda Wildekamp | Molenstraat 45 | 6711 AW EDE |
Postbus 44 | 6710 BA EDE | 0318 – 672870 | www.cultura-ede.nl | lwildekamp@cultura-ede.nl

SLUIT
SLUIT