Fotoexpositie Blik op Vrijheid

Fotoexpositie Blik op Vrijheid

Fotoexpositie Blik op Vrijheid Van 1 tot 14 april zijn op de bovenverdieping van de bibliotheek van Wageningen de levensgrote portretten van Blik op Vrijheid te zien. ‘Blik op Vrijheid; vluchtverhalen toen en nu’ is een multimediaal project bestaande uit zes fotoportretten, een filmserie en lesmateriaal voor jongeren. De afgelopen 80 jaar hebben veel mensen moeten vluchten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verlieten velen hun dorp of stad in Nederland en in de decennia daarna zochten mensen hier een veilig thuis. De situatie in hun geboorteland, de reden voor hun vlucht en de manier waarop ze een nieuw leven hebben gevonden, verschilt per land, per tijd en per persoon.

Mohan Dehne portretteerde in opdracht van Stichting Zora mensen met een vluchtverhaal die in de afgelopen 80 jaar naar Nederland zijn gekomen. Loop langs de portretten door de tijd heen. Start bij Teun Jordaan die als jongetje van 6 Rhenen ontvluchtte in 1940 en eindig bij Sham Hassan die in 2016 Syrië ontvluchtte. Bij ieder portret is een quote geplaatst die iets vertelt over hun vrijheidsbeleving. De expositie duurt tot 14 april.

De fotoportretten zijn afgedrukt op opzichzelfstaande banners voor binnen en buiten. De films duren ieder 10 minuten en het educatieve materiaal is online beschikbaar. Heb je interesse om de filmserie, fotoportretten en/of het educatieve materiaal te gebruiken tijdens bijvoorbeeld een huiskamervoorstelling, festival , debatavond of op school; neem dan contact met ons op via contact@stichtingzora.org

SLUIT
CLOSE