Frederik: een roadmovie te voet op het toneel

‘Frederik’ is het ontroerende en grappige verhaal van twee bijzondere mensen met autisme, gebracht door de eigenzinnige Vlaamse regisseur Paula Bangels en haar gezelschap De Spelerij.
De voorstelling is door Junushoff geprogrammeerd in samenspraak met de Klankbordgroep GGZ in Wageningen, een belangengroep voor mensen met psychische problemen.

Het is Frederiks idee: hij woont niet waar hij wil wonen, werkt niet waar hij wil werken en eet niet wat hij wil eten. Iedereen heeft het beste met hem voor, dat weet hij wel, maar vanaf nu zal het anders zijn. Frederik gaat weg. Ze leven tenslotte in een vrij land waar iedereen mag gaan en staan waar hij wil. Linda zal het wel begrijpen. Bart gaat met Frederik mee. Frederik heeft daar niet om gevraagd, maar ook Bart leeft in een vrij land. Dus gaat hij mee. In een roadmovie, maar dan te voet op het toneel, gaan de twee op zoek naar wat ze zelf willen. Paula Bangels werkte eerder bij De Paardenkathedraal en regisseerde dit seizoen al ‘Lars!’, ‘Kat op een heet zinken dak’ en ‘Agnes Of God’.

Frederik door De Spelerij – vrijdag 10 oktober 20:30 uur Kleine Zaal Junushoff
http://www.junushoff.nl/programma/2173/De_Spelerij_Paula_Bangels/Frederik_Mathias_Sercu/

[youtube Y0K9x2mL-kE]

SLUIT
SLUIT