Geneeskrachtig concert in de Arboretumkerk

Geneeskrachtig concert in de Arboretumkerk

Geneeskrachtig concert in de ArboretumkerkLast van slapeloosheid, wintertenen, depressie, vermoeidheid of een veel te laag libido? Kom dan naar Muziek als Medicijn met het Rodion Trio, op zondag 16 september om 15:30 uur in de Arboretumkerk te Wageningen.

Genezing gegarandeerd. Het geheim? Klassieke muziek! Alle gespeelde stukken worden gepresenteerd als geneeskrachtige kruiden. De luisteraar bepaalt zelf of en wanneer hij of zij de titel van het stuk en de naam van de componist wil weten.

In een tijd waarin er veel aandacht is voor grote internationale problemen als Donald Trump, Noord-Korea en klimaatverandering richt het Rodion Trio zich op het verhelpen van de kleine ongemakken van alle dag. Zo heeft de ouverture uit La Gazza Ladra van Rossini dezelfde werking als het sint-janskruid en is het daarmee een probaat middel tegen depressie. Deze muzikale klucht toont aan dat het altijd erger kan. De Goldberg-variaties van Bach zijn een equivalent van valeriaan. Ze doen het prima tegen slapeloosheid. Tel de eindeloos wisselende variaties als schaapjes en voordat de laatste de revue passeert is de luisteraar al in dromenland. Het zijdezachte Des pas sur la neige van Debussy is bij uitstek geschikt voor de katers met knallende koppijn en met de lustige Liebesode van Alban Berg in je cd-speler heb je geen Viagra meer nodig. Alles gaat vanzelf.

Over het Rodion Trio
Het Rodion Trio is een bekende binnen de Arboretumconcerten: ze traden al twee keer eerder op. Het trio bestaat uit saxofonist Annelies Vrieswijk, klarinettist Diederik Ornée en pianist Mark Toxopeus. In korte tijd hebben ze naam gemaakt met hun programma’s rondom muzikale of literaire thema’s. Ze kiezen werken uit alle stijlperiodes en voor alle mogelijke bezettingen en maken zelf de arrangementen voor hun eigenzinnig combinatie van instrumenten. Het Rodion Trio speelde in grote zalen als TivoliVredenburg en Het Concertgebouw en maakte in 2011 een concerttournee door Iran.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Antiquariaat de Beschte, Bergstraat 22 in Wageningen of aan de deur.

Foto: Merlijn Doomernik

SLUIT
CLOSE