Grimmige en grappige theaterhit over het klimaatprobleem

Grimmige en grappige theaterhit over het klimaatprobleemDe jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor ‘The Children’, haar internationale theaterhit over het klimaatprobleem.
Een tsunami heeft een nucleaire centrale aan de Noordzeekust geraakt en als er radioactief materiaal lekt, is een massale evacuatie naar de rand van het rampgebied noodzakelijk. Onder hen Hazel en Robin, die tot hun pensioen als kernfysici in de centrale werkten. Op een dag staat plotseling hun oud-collega Rose voor de deur, die met een verpletterend voorstel komt.

Regisseur Eric de Vroedt werd meteen gegrepen door het stuk, dat met vlijmscherpe dialogen het grote dilemma van deze tijd aansnijdt: gaan we verder met ons comfortabele leven of nemen we de verantwoordelijkheid om de rotzooi op te ruimen? Acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma nemen ons mee in een driehoeksrelatie in dit grimmige en grappige conversatiestuk, dat herinneringen oproept aan de realiteit van Fukushima en Tsjernobyl.

Bij deze voorstelling kunt u een gratis inleiding reserveren.

NRC ★★★★
“Sylvia Poorta maakt diepe indruk als gekwelde maar strijdvaardige Rose.”
“’The Children doet beroep op hart en hoofd en toont vooral hoe die twee genadeloos met elkaar aan de haal gaan zodra er echt iets wezenlijks op het spel staat.”

The Children / Lucy Kirkwood
Het Nationale Theater
Zaterdag 7 december 20:15 uur Grote Zaal Junushoff
https://bit.ly/2qTirO2

SLUIT
SLUIT