Grote namen en kleine parels in Junushoff in seizoen 2018-2019

Grote namen en kleine parels in Junushoff in seizoen 2018-2019

Grote namen en kleine parels in Junushoff in seizoen 2018-2019 De kaartverkoop voor een prachtig nieuw theaterseizoen bij Junushoff staat in de startblokken. Op 18 mei om 10 uur kan iedereen kaartjes gaan bestellen.
Grote namen staan weer volop op het programma bij het Wageningse theater. Twee avonden Youp van ’t Hek, Alex Klaasen met zijn hilarische ‘Showponies’, Brigitte Kaandorp, Ali B, Micha Wertheim: ze staan garant voor evenzovele avonden kwaliteitscabaret. Pierre Bokma komt naar Junushoff met DE VERLEIDERS, Huub Stapel schittert in ‘King Lear’, Anne Wil Blankers is terug in het theater met ‘Driving Miss Daisy’. Voor de musicalliefhebbers is er ‘Op Hoop van Zegen’, met een prachtige cast met onder anderen Bill van Dijk en, om lekker bij weg te zwijmelen, ‘The Bridges of Madison County’ in musicalvorm.

Avontuurtje theater
Kleine parels zijn voor Junushoff even belangrijk als grote namen. Het theater zoekt naar artiesten die (nog) niet zo bekend zijn maar wel prachtige voorstellingen maken.
Om bezoekers te verleiden naar deze ‘kleine parels’ te gaan, biedt Junushoff ‘Avontuurtjes theater’ aan: de combinatie van een gegarandeerde theaterhit met een minder bekende voorstelling – en dat met een leuke korting. Een spannend ‘avontuurtje toneel’ is bijvoorbeeld de combinatie van het wereldberoemde toneelstuk ‘Driving Miss Daisy’ met Anne Wil Blankers in de hoofdrol met ‘George & Eran worden racisten’ van twee jonge makers. ‘Driving Miss Daisy’ is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een oudere weduwe en haar zwarte chauffeur in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren vijftig en zestig. In de brandend actuele komedie ‘George & Eran worden racisten’ zoeken de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond naar de (on)mogelijkheid om er samen uit te komen als het gaat om ongelijkheid en discriminatie.

De keuze van…stadsdichter Ivanka de Ruijter
Elk seizoen vraagt Junushoff aan een bekende Wageninger om uit het Junushoff programma vier favorieten te selecteren. Vier voorstellingen waarvan hun hart sneller gaat kloppen en waarvan ze vinden dat iederéén ze zou moeten gaan zien.
Junushoff is er trots op dat stadsdichter Ivanka de Ruijter een selectie uit het nieuwe seizoen heeft willen maken. Ze kiest onder anderen voor de nieuwe show van Herman van Veen en het verrassende ‘Nightwatch’ met Dimitri Verhulst. Ivanka: “Cultuur houdt niet op bij de deur van een theater of de omslag van een boek, net zomin als dat ze daar begint. Cultuur is met alle facetten van het leven verweven. Deze keuze is me een grote eer, want wat een stapel moois!”

www.junushoff.nl

SLUIT
CLOSE