Het Depot is voor alle leeftijden

Het Depot is voor alle leeftijden

Het Depot is voor alle leeftijdenBeeldengalerij Het Depot, gevestigd aan de Arboretumlaan 4 (hoofdlocatie) en Generaal Foulkesweg 64 (Villa Hinkeloord) in Wageningen, heeft genoeg te bieden voor een afwisselende dag uit voor alle leeftijden.

Op beide locaties is een grote collectie beelden te zien met als thema het menselijk lichaam. Omdat de beelden mogen worden aangeraakt beleven met name kinderen en slechtzienden deze ervaring met kunst als heel intens. Op de hoofdlocatie kunnen kinderen een beleeftocht halen bij de receptie. Op speelse wijze leren kinderen de beelden en de materialen waarvan ze gemaakt zijn kennen. De kinderen maken zo kennis met een deel van de beelden uit de vaste collectie en ook met de thematentoonstelling. Deze beleeftocht biedt veel ruimte voor eigen creativiteit en na afloop worden de kinderen beloond met een kleine attentie.

Op de hoofdlocatie van Het Depot zijn een winkel en een vegetarisch restaurant gevestigd. Arboretum De Dreijen verbindt de beide locaties en biedt een mooie wandeling tussen bomen en beelden.

Beeldengalerij Het Depot is geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. De toegang en de Beleeftocht zijn geheel kosteloos. Arboretum De Dreijen en de tuin van Villa Hinkeloord zijn dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.

SLUIT
CLOSE