Homo Naturalis 10 gratis online films

Homo Naturalis 10 gratis online filmsDe Wageningse klankkunstenaar Remco de Kluizenaar en componist Erik Woltmeijer, werken samen met Edese filmmaker Barend Hazeleger aan een online kunstproject “Homo Naturalis”. Deze week plaatsen zij de korte film “Stroom” https://vimeo.com/464305861 op hun sites zoals http://remcodekluizenaar.nl, en op andere plekken, zoals http://woestenbijster.nl en binnenkort op EdeTV. Elke week komt er een volgende film online. Zo nu en dan zullen we hier op CultuurinWageningen bericht van doen.

De 10 “mini-arthouse-films” zijn in wisselwerking ontstaan tussen de muziek en klankkunst van Woltmeijer en de Kluizenaar en de prachtig terloops observerende beelden van Hazeleger. Als trio onderzoeken zij sinds april in deze wisselwerking hun veranderende gevoel bij de relatie mens – natuur in tijden van corona. Ze sturen elkaar beelden en composities en verweven dit tot autonome korte films van 1-3 minuten.
drie eerdere online films zijn al te zien op bovengenoemde websites.

Op 12 december 2020 komen de 10 films samen met nieuw film- en muzikaal materiaal bij elkaar in een voorstelling “Homo Naturalis”. Tickets zijn sinds gisteren verkrijgbaar via: https://www.akoesticum.org/evenementen/woest-bijster-homo-naturalis/
Homo Naturalis is een voorstelling van ongeveer 40 minuten met filmbeelden en live muziek, te bewonderen in het Akoesticum in Ede, in het filmprogramma van festival Woest en Bijster. Er zijn zoveel mogelijk plekken beschikbaar gemaakt door drie keer uit te voeren, maar per voorstelling kunnen er maar 30 mensen (ruim) coronaveilig in de zaal, dus wees er alsnog snel bij!

Klankkunstenaar de Kluizenaar en componist Woltmeijer zijn beiden bekend van
het internationaal operende Wageningse gezelschap Waterlanders en van hun recente soloprojecten “Friend or Foe” in de Stingerbol te Ede en “Oorsprong” bij de gelijknamige beek in Oosterbeek. Barend Hazeleger is bekend met documentaires over landbouw, landschap, natuur, kunst en wetenschap. Zijn laatste documentaire is ‘Eten van eigen hof’ over mensen (herenboeren) die weer zelf de regie over hun voedselproductie willen voeren. Woltmeijer en de Kluizenaar componeerden de muziek van deze en een eerdere film van Hazeleger.

SLUIT
SLUIT