Ik rouw en neem mee.

Ik rouw en neem mee.
Op zondag 18 maart van 14.00u tot 16.00u wordt bij Thuis in Wageningen een workshop georganiseerd over lichaamsgericht werken met rouw.

De Plek heeft het over liefde en rouw in al zijn facetten. Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan hoe rouw voelt in het lichaam. Alles wat iemand meemaakt, vind je terug in het lijf. Het lichaam onthoudt dat. Het is belangrijk daar goed zorg voor te dragen.

De ervaring leert dat iets wat er niet mag zijn, erg de aandacht vraagt. En dat het veel energie vergt om het weg te houden. Maar gemis gaat niet weg. Tegelijk gaat het leven door, je cellen gaan verder met delen, jij gaat voort. Hoe ga je daarmee om? Af en toe lucht geven aan het gemis dat binnenin leeft: dat geeft rust en ruimte.

Tijdens de workshop voelen de deelnemers waar en hoe het gemis in hun lichaam huist. Met speelse en eenvoudige oefeningen geven ze ruimte aan het gemis. Ze komen letterlijk op adem. De workshop is luchtig en levendig, met voldoende humor. Iedereen gaat opgelucht en ontspannen weer naar huis.

‘Ik rouw en neem mee’ wordt georganiseerd en begeleid door Petra Sips (www.de-plek.net) en Tallien van der Wal (www.luisternaarjelichaam.nl) en kost 15 euro (koffie en thee inbegrepen). Aanmelden voor 16 maart bij Petra Sips, petra.sips@de-plek.net of 06-50627540.

SLUIT
SLUIT