Intercultureel Eten – De Hollandse Keuken

Intercultureel Eten  -  De Hollandse KeukenOp vrijdag 29 maart brengen wij in het Huis van de Wijk De Nude een ode aan de Hollandse Keuken. Samen met de deelnemers van het Kookatelier is er een smaakvol Vroeger & Nu menu samengesteld. Ouderwets maar met een moderne twist. We koken met o.a. de (vergeten)groenten van Zorgboerderij De Hoge Born, geteeld op Nederlandse bodem.
Hollands Glorie in de Gloria! Een feest van herkenning op je bord.
Onze koningin van de keuken is deze dag mevrouw Leida van Laar – de Vries . In haar werkzame leven was ze kok en heeft o.a voor studentenvereniging Ceres gewerkt (we hebben het over de jaren 60). Speciaal voor de internationale gasten die naar Wageningen kwamen voor congressen, kookte ze de sterren van de hemel. Als buurtbewoonster doet ze actief mee aan allerlei activiteiten in De Nude en deze dag is zij met trots onze gastkok.
Bij dit culinaire festijn hoort ook een toost. Op Koningsdag toost men met Oranjebitter, een klassieker uit 1620 . Ook wij starten de avond met deze knaloranje likeur, en proosten en toosten op alles wat ons lief is.
En of u bij vertrek ook een Oud Hollands Wilhelminapepermuntje krijgt? Ja, dat is nog even afwachten…

Wees welkom in het Huis van de Wijk De Nude
Aanvang 18.30 uur.

Graag vooraf reserveren. Prijs € 9,50 p/p Kinderen €5,00 p/pnieuws@rtvrijnstreek.nl

Per mail: denude@solidez.nl
Per telefoon: 0317 – 419171
Of kom langs: Kortestraat 2 6702 BH Wageningen

SLUIT
SLUIT