Jasper Somsen Invites: Frank Montis & Marc Schenk @ Café Loburg

Jasper Somsen Invites: Frank Montis & Marc Schenk @ Café Loburg

Jasper Somsen Invites: Frank Montis & Marc Schenk @ Café LoburgJasper Somsen Invites … Frank Montis & Marc Schenk

In de serie LoburgLive & Jazz in Wageningen ontvangt contrabassist Jasper Somsen op donderdagavond 13 september, om 20.30 uur, Frank Montis (hammond) en Marc Schenk (drums) op het jazzpodium van café Loburg.

Eenmaal besmet met de Hammond-koorts besteedde Frank Montis veel tijd achter de, door zijn vader aangeschafte, Hammond B3 orgel. Veel jaren later ging hij samenwerking met The Jazz Invaders en richtte hij de formatie DelMontis op. Naast DelMontis speelde Frank bij o.a. The Soul Snatchers en Laura Vane & The Vipertones. Begin 2014 werd Frank als toetsenist en componist benaderd door de urban jazzformatie Gare Du Nord, waarmee hij sindsdien toert. Sinds 2016 speelt hij in het trio “Montis, Goudsmit & Directie”, met gitarist Anton Goudsmit en drummer Cyriel Directie.

In 1996 werkte drummer Marc Schenk samen met (de toen net afgestudeerde contrabassist) Jasper Somsen tijdens een masterclass door de meesterpianist Enrico Pieranunzi aan het Utrechts Conservatorium. Hoewel beide musici hun eigen muzikale levensweg bewandelden kwamen ze elkaar geregeld tegen en beloofden steeds plechtig weer eens met elkaar te gaan samenwerken. Exact 22 jaar later is het dan zover!
In de tussentijd trad Marc over de wereld op. Hij werkte samen met musici als Hein van de Geyn, Rob van Bavel, Karel Boehlee, Tim Langedijk en Marnix Busstra. Sinds 2013 maakt hij deel uit van Gare Du Nord en werkt hij regelmatig samen met Frank Montis.

In 2018 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live een serie jazzconcerten op de donderdagavond. Onder de titel “Jasper Somsen Invites …” nodigt Jasper de beste Nederlandse jazzmuzikanten uit voor een concert in een doorgaans unieke eenmalige bezetting. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. Entree is gratis, donatie welkom. Info: www.loburg.com | www.jazzinwageningen.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/729879640533972/

Locatie: Café Loburg
Datum: donderdag 13 september
Tijd: 20:30 uur
Toegang: gratis

SLUIT
CLOSE