Jasper Somsen Invites: Henk Kraaijeveld & Daan Herweg @ Café Loburg

Jasper Somsen Invites: Henk Kraaijeveld & Daan Herweg @ Café Loburg

Jasper Somsen Invites: Henk Kraaijeveld & Daan Herweg @ Café LoburgJasper Somsen Invites … Henk Kraaijeveld & Daan Herweg

In de serie LoburgLive & Jazz in Wageningen ontvangt contrabassist Jasper Somsen op donderdagavond 29 november, om 20.30 uur, Henk Kraaijeveld (zang) en Daan Herweg (piano) op het jazzpodium van café Loburg.

Het komt maar zelden voor dat er nieuwe zangers in het Nederlandse jazzcircuit verschijnen, maar als ze er eenmaal zijn dan is het vaak gelijk raak. Zo ook in het geval van Henk Kraaijeveld. Eerder dit jaar nodigde Jasper Henk last minute uit voor een concert. De samenwerking verliep verrassend goed. Henk bleek naast een uitstekende zanger een echte teamspeler binnen het ensemble. Henk Kraaijeveld is zowel singer-songwriter als jazzvocalist die meeslepende muziek samenbrengt met sterke teksten en verrassende improvisaties. Begin 2013 won Henk Kraaijeveld zowel de jury- als publieksprijs bij de tiende editie van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. De jury roemde zijn relaxte manier van optreden en zijn imposante stembereik.

Daan Herweg’s muziek en zijn spel als pianist is energiek, melodierijk en geconcentreerd, met soms hoekige kanten, die plotsklaps kunnen overgaan in vloeiende figuren. Daan Herweg heeft een vrijzinnige geest die denkt in kansen en mogelijkheden. De jazztraditie vormt daarbij voor hem een vertrekpunt, geen eindstation. Invloed van componisten als Debussy en Brahms is onmiskenbaar, evenals de inspiratie die Herweg opdeed aan de Manhattan School of Music in New York. Jasper Somsen en Daan Herweg ontmoetten elkaar voor het eerst toen zij beiden voor het live NPO-radioprogramma “Opium” werden uitgenodigd, door zangeres Maria Mendes.

Donderdag 29 november | Aanvang 20.30u | Entree is gratis, donatie welkom. Info: www.loburg.com | www.jazzinwageningen.nl

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1668969169823235/

Locatie: Café Loburg
Datum: donderdag 29 november
Tijd: 20:30 uur
Toegang: gratis

SLUIT
CLOSE