Jasper Somsen Invites… Jasper van Hulten & David Golek @ Café Loburg

Jasper Somsen Invites… Jasper van Hulten & David Golek @ Café Loburg

Jasper Somsen Invites... Jasper van Hulten & David Golek @ Café LoburgJasper Somsen Invites … Jasper van Hulten & David Golek

In de serie LoburgLive & Jazz in Wageningen ontvangt contrabassist Jasper Somsen op donderdagavond 15 maart, om 20.30 uur, Jasper van Hulten (drums) en David Golek (gitaar) op het jazzpodium van Café Loburg.

Als sideman is Jasper van Hulten al vele jaren een van de meeste geliefde drummers binnen de Nederlandse jazzscene. En terecht! Zijn feilloze spel, enorme finesse en zijn lenige grooves maakt hem geschikt voor nagenoeg iedere bezetting. Hij toert al jaren over de wereld met zanger Wouter Hamel. Hij is vast bandlid van trompettist Eric Vloeimans’ Gatecrash en nam met het Wolfert Brederode Trio het album ‘Black Ice’ op voor het wereldberoemde jazzlabel ECM. Met deze bands won hij o.a. een platina plaat, een Edison en een Gouden Notenkraker. Samen met Jasper Somsen maakt hij al meerdere jaren deel uit van de band van de Portugese zangeres Maria Mendes en namen zij onlangs een nieuw trio album op met de bijzondere Amerikaanse pianiste Lynne Arriale.

De in Amsterdam woonachtige Israëlische gitarist David Golek neemt al jaren een geheel eigen plek in, in de Europese jazz- en wereldmuziekscene. Een markante eigen stijl onthuld een musicus met een rijk levensverhaal, vertaald in zijn muziek. Zijn groep Tiltan kreeg in 2014 een top 5 notering als beste wereldmuziek act in het Parool. Hij werkte samen met onder meer Ravi Coltrane (de zoon van John Coltrane), Lonnie Smith en Avishai Cohen.

In 2018 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live wederom een serie jazzconcerten op de donderdagavond. Onder de titel “Jasper Somsen Invites …” nodigt Jasper de beste Nederlandse jazzmuzikanten uit voor een concert in een doorgaans unieke eenmalige bezetting. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. Entree is gratis, donatie welkom. Info: www.loburg.com | www.jazzinwageningen.nl

Facebook event: https://www.facebook.com/events/143474182982346/

LOCATIE: Café Loburg
DATUM: donderdag 15 maart
TIJD: 20:30 uur
TOEGANG: gratis

SLUIT
CLOSE