Jasper Somsen Invites… Kika Sprangers & Karel Boehlee @ Café Loburg

Jasper Somsen Invites… Kika Sprangers & Karel Boehlee @ Café Loburg

Jasper Somsen Invites... Kika Sprangers & Karel Boehlee @ Café LoburgIn de serie LoburgLive & Jazz in Wageningen ontvangt contrabassist Jasper Somsen op woendagavond 18 april, om 20.30 uur, Kika Sprangers (saxofoon) en Karel Boehlee (piano) op het jazzpodium van café Loburg.

Jasper hoorde Kika Sprangers voor de eerste keer in een werfkelder aan de Utrechtse Oude Gracht. De jonge, net cum laude afgestudeerde saxofoniste maakte vanaf de eerste tonen indruk op hem. Haar vloeiende speelstijl, rijke lyriek, het warme geluid: het leidde achteraf tot een jamsessie en een goed gesprek. Ze hielden contact. Jasper bracht haar in contact met de beroemde saxofonist Bob Sheppard en samen met Robbert Kamphuis woonde hij haar indrukwekkende showcaseconcert bij tijdens het de nationale InJazz ‘17. Direct werd besloten haar uit te nodigen.

“De integriteit van sound. Dat is waar muziek begint”, is Kika Spranger’s motto. Naast het Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Boy Edgar Prijs winnaar Martin Fondse, speelde ze in het Jong Metropole Orkest o.l.v. de fameuze dirigent Jules Buckley. Buckley over Kika: “Good solos and an excellent and concentrated performance spirit. Great leadership. I can see her certainly doing very well in future.” Op dit moment is Kika op tournee door Nederland als Young-VIP 2018

Karel Boehlee is een vertrouwd gezicht in de concertserie van Jazz in Wageningen, hij was al meerdere malen te bewonderen met o.a. Bob Sheppard, Toon Roos, Angelo Verploegen, Humphrey Campbell en Maria Mendes. Hij is een van meest geliefde Nederlandse pianisten in de internationale jazzscene. Hij werkte met o.a. Toots Thielemans, Philip Catherine, Gino Vanelli, Wynton Marsalis, Peter Erskine en Woody Shaw.

Let op: deze keer op de woensdagavond! Het concert begint om 20.30u en is rond 22.30u afgelopen. Entree is gratis, donatie welkom. Info: www.loburg.com | www.jazzinwageningen.nl

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1682662085110498/

SLUIT
CLOSE