Jasper Somsen Invites: Tineke Postma & Joost Lijbaart @ Café Loburg

Jasper Somsen Invites: Tineke Postma & Joost Lijbaart @ Café Loburg

Jasper Somsen Invites: Tineke Postma & Joost Lijbaart @ Café LoburgJasper Somsen Invites … Tineke Postma & Joost Lijbaart

In de serie LoburgLive & Jazz in Wageningen ontvangt contrabassist Jasper Somsen op woensdagavond 24 oktober, om 20.30 uur, saxofoniste Tineke Postma en drummer Joost Lijbaart op het jazzpodium van Café Loburg.

Vastberaden is het woord dat de instelling van Tineke Postma misschien nog het beste omschrijft. Terwijl zij haar vaardigheden vervolmaakte op de Manhattan School of Music, werd zij opgemerkt door een aantal gezichtsbepalende muzikanten uit de New Yorkse scene, een connectie die uiteindelijk resulteerde in optredens en cd-opnamen met sterren als Terri Lyne Carrington, Greg Osby, Wayne Shorter, Esperanza Spalding en Scott Colley. De albums van Dianne Reeves en Terri Lyne Carrington waarop zij werd gefeatured, werden zelfs onderscheiden met een Grammy. Er volgde vele concerten over de hele wereld en (inter)nationale prijzen, waaronder de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor jazzmusici: Boy Edgar Prijs. Haar kwartet album The Dawn of Light (2011) werd bekroond met de prestigieuze Nederlandse Edison Award. Tineke: “Ik wil alle lagen van mijn muzikale zelf afpellen om tot de essentie te komen, de kern van mezelf. Voor mij telt de reis en niet de eindbestemming.”

Joost Lijbaart is een van de meest reislustigste Nederlandse drummers. Jaarlijks is hij vele weken op tournee over de hele wereld. Na zijn doorbraak, mede door zijn samenwerkingen met o.a. Michiel Borstlap en Benjamin Herman, werd hij dé grote muzikale en zakelijke kracht achter de vele projecten van de zeer succesvolle saxofonist Yuri Honing. Met zijn eigen trio “Under The Surface” bracht hij dit jaar een schitterend album uit, waar hij het beste boven haalt in de twee jongtalenten die hij hiervoor uitnodigde.
Let op: deze keer op de woensdagavond! Het concert begint om 20.30u en is rond 22.30u afgelopen. Entree is gratis, donatie welkom. Info: www.loburg.com | www.jazzinwageningen.nl

Facebook event: https://www.facebook.com/events/215725239010554/

Locatie: Café Loburg
Datum: woensdag 24 oktober
Tijd: 20:30 uur
Toegang: gratis

SLUIT
CLOSE