Jazzpianist Justin Kauflin 19 april in Junushoff

Jazzpianist Justin Kauflin 19 april in Junushoff

Jazzpianist Justin Kauflin 19 april in JunushoffQUINCY JONES PRESENTEERT JUSTIN KAUFLIN

WAGENINGEN. In de concertserie van Jazz in Wageningen speelt op donderdagavond 19 april, om 20.30 uur, de jonge Amerikaanse Justin Kauflin met zijn trio in de kleine zaal van Theater Junushoff.

Zijn levensverhaal klinkt als een spannend jongens boek: het supertalent Justin Kauflin begon op 6-jarige leeftijd al met professioneel optreden, zowel op viool als piano. Op 11-jarige leeftijd leidde problemen aan zijn netvlies tot permanente blindheid. Tijdens zijn middelbare school besloot hij jazzpianist te worden. Er volgende een ongekende roller coaster ride. Hij won de ene na de andere prijs, sloot zijn opleidingen cum laude af en kwam uiteindelijk op de beroemde William Patterson University in New Jersey terecht. Hij kreeg hier les van grootheden als Mulgrew Miller, James Williams en Clark Terry. Met Clark Terry bouwde hij een zeer bijzondere vriendschap op, waarbij Terry zelfs tijdens zijn laatste ziekbed nog zijn trouwe mentor bleef.

In 2013 werd Justin Kauflin door de wereldberoemde producer Quincy Jones (Michael Jackson) gecontracteerd. Quincy Jones zei over hem:
“Ik weet dat ik nooit zo’n groot talent als hem tegen zal komen … hij is simpelweg zo uniek. Een fantastisch musicus … je voelt het in iedere noot die hij speelt”.

Sinds 2015 staan Kauflin’s albums genoteerd in de top 10 van beste albums in verschillende bekende “billboards” en spreekt de internationale media lovende woorden over zijn muziek. Aansluitend ging hij op tournee over de hele wereld. Zijn huidige trio bestaat uit de Deense bassist Thomas Fonnesbaek en de Amerikaanse drummer Billy Williams.

Theater Junushoff | Donderdag 19 april | Tijd: 20:30 uur | Kaarten online via www.jazzinwageningen.nl of bij de ingang.

SLUIT
CLOSE