John Medeski solo in de Junushoff op 23 januari

John Medeski solo in de Junushoff op 23 januariMeesterpianist John Medeski op do 23 jan bij Jazz in Wageningen

John Medeski
De beroemde toetsenist John Medeski is vooral bekend van het baanbrekende trio Medeski, Martin & Wood. Hij is niet gemakkelijk in een hokje, project of genre te plaatsen en werkte mee aan meer dan 300 albums en projecten. Hij voelt zich even goed thuis achter een vleugel als achter een Hammond B3 of een lange lijst andere toetsen-instrumenten. Wij zagen bijvoorbeeld langskomen: de melodica, mellotron, clavinet, ARP String Ensemble, Wurlitzer elektrische piano, Moog Voyager Synthesizer, Wurlitzer 7300 Combo Orgel, Vox Continentaal barok orgel en Yamaha CS-1 speelgoed-synthesizer. Medeski is een zeer gewilde improvisator en bandleider en werkt als zodanig met John Zorn, The Word (Robert Randolph, North Mississippi Allstars), Phil Lesh, Don Was, John Scofield, Coheed & Cambria, Susana Baca, Sean Lennon, Marc Ribot, Irma Thomas, Blind Boys of Alabama, Dirty Dozen Brass Band en nog veel meer.

A Different Time
Medeski groeide op in Ft. Lauderdale, waar hij als tiener met Jaco Pastorius speelde voordat hij naar het noorden trok om naar het conservatorium van New England te gaan. Sindsdien is hij uitermate productief en heeft aan veel albums meegewerkt. Zijn eerste solo-album ‘A Different Time’ verscheen bij Sony’s Okeh Records in 2013. Hij werkt momenteel aan een nieuw album met zijn band MadSkillet (Terrence Higgins, Kirk Joseph, Will Bernard) en HUDSON (een samenwerking met Jack DeJohnette, John Scofield & Larry Grenadier). Ook werkt hij mee aan een documentaire over Medeski Martin & Wood.

Wij denken dat dit een uitmuntende gelegenheid is om deze ongelooflijke muzikant van dichtbij te bekijken op ons intieme kleine podium in Junushoff. Bel je beste vrienden en bestel snel kaarten op www.jazzinwageningen.nl
John Medeski | Jazz in Wageningen | 23 jan 2020 | 20:30u | Junushoff Kleine Zaal
Toegang € 23,- / € 15,- (voor studenten en iedereen <18jr) | www.jazzinwageningen.nl

SLUIT
SLUIT