Kaarsjes voor het Raam

Kaarsjes voor het Raam4 mei 2020: Kaarsjes voor het Raam

5 mei 1984 lanceerde Henk van Blerck binnen het Wagenings LEEFfestival ‘Kaarsjes op de Dijk’.
Dit is een feeëriek schouwspel met een lint van lichtjes dat de meander van de Rijn volgt. Kaarsjes op de Dijk verbeeldt fraai de gedachte “rivieren verbinden mensen”. De droom van stichting het Wagenings LEEFfestival was en is dat ooit dit initiatief langs de hele Rijn of zelfs alle rivieren wordt uitgerold.

Het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens luidt:

Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen.
Dit is een mooie tekst die wij al ruim 35 jaar meegeven ter overdenking bij dit lichtend fenomeen.

In 2020 waart helaas het Corona-virus rond in heel de wereld en dit maakt dat we nu niet gezellig bijeen kunnen komen op de dijk om onze kaarsjes te plaatsen en op te steken. De gemeente Wageningen roept iedereen op het vrijheidsvuur thuis te ontsteken (www.vrijheidsvuur.nl). Wij roepen op om een kaarsje voor het raam te plaatsen. Beide initiatieven sluiten mooi op elkaar aan en versterken elkaar. Laten we bijdragen aan een verbindend lint van lichtpuntjes door heel het land/ heel de wereld, zoals we eigenlijk al heel lang droomden!!!!

We roepen iedereen op om een mooi versierd (jam) potje te maken en hierin een waxinelichtje te zetten. Steek op 4 mei om 20:45 uur deze lichtjes voor het raam aan en dim na de 2 minuten stilte je huiskamerlicht en kijk naar buiten en zie en voel de verbinding met de buurt.
(kijk voor sfeer ook https://www.youtube.com/watch?v=gs9c5ba1HAU)

SLUIT
SLUIT